Haberler

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Başladı

Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan ve müftü yardımcıları Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ı makamında ziyaret etti.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan ve müftü yardımcıları Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ı makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Vali Bektaş'a çiçek ve program davetiyesi takdim eden İl Müftüsü Sinan Cihan, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftasının kurban bayramı ve tatili nedeniyle bu yıl için 12-18 Ekim tarihleri arasında kutlanmasının kararlaştırıldığını belirterek, "Biz programları dün başlattık. Bu hafta, hem cemaatimiz nezdinde hem toplumun tamamı nezdinde yeniden bir hatırlamaya, hatırlatmaya vesile olsun diye bir takım etkinlikler gerçekleştireceğiz" dedi. Vali Bektaş ise Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutlayarak, "Camilerimizde genelde sıkıntımız yok. Manisa'da camilerimizin temiz ve bakımlı olmaları hoşumuza gidiyor. Bu konunun ısrarla sürdürülmesi lazım. Bir de tarihi camilerimizin kilitlenmemesi lazım. Özellikle ziyaret özelliği olan camiler. Bir camideki misyonu, ibadet ihtiyacı için onu caminin son cemaat mahalline açık tuttuğunuzda karşılayabiliyorsunuz. Namaz vakitleri dışında içeriyi kilitleyebiliyorsunuz. Fakat caminin bir ziyaret özelliği varsa o caminin açık olması gerekiyor. O caminin kilitlenmemesi gerekiyor. Bu önemli, cami insanları kucaklayacak, caminin kapıları açık olacak. Aslında mümkün olursa diğer camilerin de kilitlenmemesi lazım. Biz bu işi bazı yerlerde başarıyoruz, bazı yerlerde başaramıyoruz. Yani cami niye kapalı olsun. Riski neyse, o riski alalım, camileri açalım. Camilerin temizliğinden tabi ki bizim görevlilerimiz sorumlu. Din Görevlileri Haftası olduğu için ifade etmek istiyorum. Camilerin temizliğini bizzat din görevlileri yapacak anlamına gelmiyor. Ama caminin temiz olup olmadığından o caminin görevlisi sorumludur. Nasıl yapar bilmiyorum, kendisi mi yapar, birine mi yaptırır, nasıl yapılır ama Müslümanların en esaslı unsurlarından birisi temizliktir, onu camide görmemiz lazım. Temiz, düzenli, tertipli, bakımlı. İnsanımız, camilerde mabetleriyle ilgili her türlü makul yardım taleplerine olumlu cevap veriyor, bu insan yapımızda var. O zaman bu potansiyeli iyi değerlendirmek gerekir. Gerçekten mahalleye kucak açan, mahalleyi içine çeken, mahallenin sevgi sembolü bir mabet olmayı başaran camilerimiz olsun istiyoruz." şeklinde konuştu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erdoğan Bektaş Sinan Cihan Müftü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title