Haberler

Osman Hamdi Bey'in "Yeşil Cami Önü" Tablosu 13,5 Milyon TL'ye Satıldı

Güncelleme:

Ressam Osman Hamdi Bey'in "Yeşil Cami Önü" tablosu 13,5 milyon TL'ye satıldı. Tablo bugüne kadar satılan en pahalı Türk sanat eseri oldu.

Antik AŞ Müzayede Evi'nde Turgay Artam'ın yönetiminde gerçekleşen müzayedede, Osman Hamdi Bey'in, "Kaplumbağa Terbiyecisi" adlı tablosundan sonra bilinen en büyük eseri olan eseri "Yeşil Cami Önü", 10 milyon liradan açık arttırmaya sunuldu. Eser, 13 milyon 509 bin liraya satıldı.

16 İNSAN FİGÜRÜ DE YER ALIYOR

Türk resminin öncülerinden Osman Hamdi Bey'in Osmanlı mimarisinin süslemeleri ve ince işçiliğindeki detayları sergilediği "Yeşil Cami Önü" eserinde, 16 insan figürü de yer alıyor.

"BAŞYAPIT" OLARAK NİTELENDİRİLİYOR

Tuval üzerine yağlıboya olan, 185X100 santimetre ebadındaki eser, sanat tarihçileri, müze direktörleri ve sanat uzmanları tarafından "başyapıt" olarak nitelendiriliyor.

1882'DE TAMAMLANDIĞI BİLİNİYOR

Eserin, Osman Hamdi Bey'in bugünkü adıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi olan Mekteb-i Sanayi-i Nefise-i Şahane'yi kurduğu yıl olan 1882'de tamamladığı biliniyor.

7-14 MAYIS ARASINDA GÖRÜLEBİLECEK

Müzayedede satışa sunulan eserler, 7-14 Mayıs arasında Antik Palace'da görülebilecek.

OSMAN HAMDİ BEY KİMDİR?

Osman Hamdi Bey (30 Aralık 1842, İstanbul - 24 Şubat 1910, İstanbul) Osmanlı arkeolog, müzeci, ressam ve Kadıköy'ün ilk belediye başkanı.

Kaynak: Haberler.com / Kültür Sanat

Osman Hamdi Bey Kültür Sanat Haberler

500

Yorumlar (2)

seba:

Bence de cok guzel resimleri var. ben bu resmini cok begendim . aslinda kimbilir daha gun isigina cikmamis ne resimleri vardir. sanat guzeldir. hele ki gecmisin izlerini tasiyan ve gunumuze ayna tutan bu eserleri cok seviyorum

10
6
yanıtYanıtla
HABERCİ:

Bu kez doğru haber, Doğru eser kutlarım

4
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title