Haberler

Çameli'de Parklar İlaçlandı

Denizli’nin Çameli Belediyesi, mesire alanlar, parklar ve derelerde ilaçlama çalışması başlattı.

Denizli'nin Çameli Belediyesi, mesire alanlar, parklar ve derelerde ilaçlama çalışması başlattı.

Çameli Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yaz ayı ile birlikte artış gösterebilecek kene ısırmalarına ilçe halkının maruz kalmaması amacıyla mesire alanları, parklar, dereler ve su birikintilerinin olduğu alanları ilaçlıyor.

İlaçlama çalışmalarını, Nisan ayında başlattıklarını ve o günden bu güne türlerine göre çeşitli ilaçlama çalışmalarını yapmaya devam ettiklerini belirten Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, "Keneyle mücadelelerimiz devam ediyor. Geçtiğimiz hafta ilk uygulamalarımızı yaptık ve o günden bu tarafa devam ediyoruz. Uygulamalarımızı halkımızın Piknik ve mesire alanı olarak kullandığı Paşa Deresi Yörük Oturağı, Dere Kenarları ve parklarımızda yapmış bulunuyoruz. Bu çalışmalarımızı 15 günde bir periyodik olarak yapacağız. Bu güne kadar bir sıkıntı yaşamadık, temennimiz bundan sonra da yaşamamaktır" dedi.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, görülmemesine rağmen tedbir amacıyla Piknik alanlarda, derelerde kene ve diğer haşerelere karşı ilaçlama çalışması başlattıklarını söyledi. Arslan, ""İlaçlamayı mesire alanlarında insanların bulunmadığı bir ortamda gerçekleştiriyoruz. Dünya Sağlık Örgütü'nün onayladığı ilaçlar kullanılıyor. Bu ilaçlar insan sağlığına zarar vermiyor. Şu ana kadar mesire alanlarımızda kene vakasına rastlanmadı. Biz, tedbir amacıyla ilaçlama yapıyoruz. Uzman ekiplerimizin denetiminde gündüz larva, gece de uçkun sivrisineklere karşı ilaçlama çalışmalarını sürdürüyoruz. İlçe genelinde parkları ve dereleri kapsayan çalışmalar çerçevesinde gerçekleştirilen ilaçlamalarda, diğer canlılara zarar vermeden zararlı popülasyonunun normal seviyelerde tutulması hedefleniyor" dedi. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Denizli Çameli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title