Haberler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Suruç'ta Açıklaması

ŞANLIURFA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Bizim Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükümeti olarak Kobani'deki Suriyeli kardeşlerimizi, oradan gelen Kürt kardeşlerimizi kucaklamamızdan rahatsız olacak birileri varsa bundan rahatsız olmasınlar" dedi.

ŞANLIURFA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Bizim Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükümeti olarak Kobani'deki Suriyeli kardeşlerimizi, oradan gelen Kürt kardeşlerimizi kucaklamamızdan rahatsız olacak birileri varsa bundan rahatsız olmasınlar" dedi.Çelik, Suriye'nin Halep kentine bağlı Kobani (Ayn el Arap) ilçesinde IŞİD ile PYD güçleri arasında çıkan çatışmalardan kaçanların barındığı Suruç Yatılı Bölge Okulu'nda incelemede bulundu. Vatandaşlarla sohbet eden Çelik, Suriyeli ailenin 4 günlük Yusuf adlı çocuğuna çeyrek altın taktı.Çelik, incelemenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, okulda ve çevresinde kurulan çadırlarda Kobani'den gelen yaklaşık 2 bin 700 kişinin barındığını söyledi.Burada Suriyeli vatandaşların mutlu olduklarını gördüklerini dile getiren Çelik, "Maalesef Suruç'ta cami avlularında, meydanlarında, parklarda bir yoğunluğun olduğunu da müşahede ettik" diye konuştu.Çok sayıda vatandaşın da şehir merkezi ve köylerdeki yakınlarının yanına gittiğini vurgulayan Çelik, oluşturulan barınma merkezinde yaklaşık 3 bin kişilik daha yer olduğunu belirterek, Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtlere buraya gelmeleri çağrısında bulundu.Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kendilerine böyle sıcak bir yuva, AŞ imkanı sunduğunun farkında olmayanlar bulunduğuna işaret eden Çelik, şöyle devam etti: "Bunun yanında aleyhte propaganda yapıp bu kamplara gelmemeleri şeklinde bazı telkinde bulunanlar da var. 'Eğer kamplara gelirseniz de dışarı çıkamazsınız' gibi maalesef gerçeği yansıtmayan bilgilerle Suriyeli vatandaşlara yol göstermeye çalışanlar var. Bunlar son derece yanlış. Buradan bir kez daha ifade ediyorum; bizim Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükümeti olarak Kobani'deki Suriyeli kardeşlerimize, oradan gelen Kürt kardeşlerimizi kucaklamamızdan rahatsız olacak birileri varsa bundan rahatsız olmasınlar. Biz bütün bölgede yaşanan olumsuzluklardan dolayı muzdarip olan, sıkıntı yaşayan bütün halkları, bütün kardeşlerimizi seviyoruz, bağrımıza basıyoruz. Bir ayrım yapmadan da bağrımıza basıyoruz. İlk günlerde yaşanan bu sıkıntılar tabi ki olacak ama birkaç gün sonra Kobani'den gelen Suriyeliler Suruç ve bütün bu yerleşim birimlerinde herhangi bir sıkıntı yaşamadan rahat bir şekilde yaşamlarını sürdürecekler."Suruç'ta AFAD ve Kızılay'ın yanında, belediye başkanlarının da seferber olduğunu vurgulayan Çelik, sığınmacıların her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını kaydetti.Sivil toplum örgütlerinin de çalışmalara destek verdiğine işaret eden Çelik, "Kobani'den gelen kardeşlerimizin, devletin sunduğu imkanlardan yararlanmaları konusundaki yoğun çalışmamızı önümüzdeki günlerde de gerek mülki amirlerimizle, gerek belediye başkanlarımızla, gerek teşkilatlarımızla, gerekse sivil toplum örgütleri olarak daha yoğun şekilde sürdüreceğiz" dedi.Bakan Çelik'e, ziyareti sırasında AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan U Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Suruç'ta Açıklaması

Kaynak: AA / Güncel

Faruk Çelik Şanlıurfa Suriye Kobani Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title