Haberler

Çalıntı Araçları Bulmak İçin Özel Ekip Kurdular

Kilis Emniyet Müdürlüğünce kurulan özel ekip, Türkiye Suriye hattında yaptığı çalışmada, son 6 ayda 22'si Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden çalınan 63 araç ele geçirdi Çalınarak "ikiz plaka" takıldıktan sonra Suriye'ye yasa dışı yollara götürülen araçların, şase numaraları değiştirildikten sonra Türkiye'ye sokulduğu öğrenildi.

İZZET MAZI - Kilis İl Emniyet Müdürlüğünün son dönemde Türkiye- Suriye sınır hattında yaşanan çalıntı araç olayları nedeniyle kurduğu özel ekip, son 6 ayda 63 araç ele geçirdi.

Kiralama ve çeşitli yöntemlerle çalınan lüks araçların yasa dışı yollarla Suriye'ye geçirilip, şase numaraları ile plakaları değiştirilerek Türkiye'ye sokulduğu bilgisini üzerine Kilis Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde özel ekip oluşturdu.

Suriyeli vatandaşların kullandığı araçlar üzerinde denetimlerini arttıran ekipler, başta İstanbul olmak üzere çeşitli illerden çalınarak, Suriye'ye geçirilmek üzere Kilis'e getirilip "ikiz plaka" takılan 29 kamyonet, 8 otomobil ve 4 arazi tipi lüks araca da el koydu.

Suça karıştığı iddiasıyla gözaltına alınan 39 kişi hakkında "Resmi belgede sahtecilik" suçundan işlem yapıldı. Araçlarda yapılan kriminal incelemede ise bazılarının İnterpol tarafından arandığı tespit edildi.

Bu arada kent merkezinde denetim yapan polis ekipleri, şase numarası değiştirildiği tespit edilen Suriye plakalı bir cipe de el koydu, sürücüyü gözaltına aldı.

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden çalınmış 22 araç ele geçirildi

Kilis Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son zamanlarda artan oto hırsızlığı olaylarının önüne geçebilmek amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde özel bir ekip oluşturulduğunu söyledi.

Ekibin, konusunda uzman personellerden oluştuğunu belirten Özdemir, bu sayede son 6 ayda ciddi başarılara imza attıklarını ifade etti.

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden kiralama ve çeşitli yöntemlerle çalınarak Suriye'ye götürülen ve sahte plakalarla Türkiye'ye getirilen 22 araca ulaştıklarını vurgulayan Özdemir, bunların bir kısmının sahiplerine teslim edildiğini kaydetti.

Ekiplerin 24 saat esasıyla çalıştığını anlatan Özdemir, yapılan yoğun çalışmalar neticesinde çeşitli illerden çalınarak "ikiz plaka" takılan ve Suriye'ye kaçırılmak istenen 41 araca da el konulduğunu sözlerine ekledi. - Kilis

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Suriye Kilis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title