Haberler

Çakırözer, Eskişehir Kırım Türkleri Derneği Başkanı Olcay ile Buluştu

Eskişehir Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Evren Olcay ile görüşen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Utku Çakırözer, Kırım Tatarları’nın demokratik ve haklı mücadelesinin her zaman yanında olacaklarını belirtti.

Eskişehir Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Evren Olcay ile görüşen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Utku Çakırözer, Kırım Tatarları'nın demokratik ve haklı mücadelesinin her zaman yanında olacaklarını belirtti.

Çakırözer, Kırım Tatarlarının 18 Mayıs 1944 tarihinde silahların gölgesinde vagonlara doldurularak öz yurtlarından sürgün edildiğini belirtti. Yaşanan olaylarda yaşamını yitirenleri saygı ve sevgiyle andığını aktaran Çakırözer, "Avrupa ve dünyada Kırımlı soydaşlarımızla tam dayanışma içinde olduğumuzun ve Kırım Tatarlarına dünyanın neresinde olursa olsun yapılan her türlü haksızlığın karşısında olduğumuz bilinmelidir. Eskişehir'de bugün yaklaşık 150 bin Kırım Tatarı yaşıyor. Kültürler ve renkler mozaiği olan Anadolu'nun kadim topraklarında soydaşlarımızla, akrabalarımızla her zaman ve her yerde dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz" dedi.

"MÜCADELENİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Strazburg'da sürgünde yaşamak zorunda bırakılan Kırım Tatarlarının Halk Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ile de daha önce görüştüğünü anımsatan Çakırözer, "Bu duygularımı o zaman kendisine ifade etme fırsatım olmuştu. Mücadelenin yanında olmaya ve dayanışmamızı paylaşmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

JAMALA'YI TEBRİK

Bu yıl Eurovision şarkı yarışmasında Ukrayna'yı babası Kırım Türkü annesi Ermeni olan ve yarışmada birinci olan Jamala'yı (Cemile) tebrik ederek konuşmasına devam eden Çakırözer, "Ekranları başındaki tüm diğer tüm soydaşlarımız gibi biz de Jamala'ya hepimiz büyük destek verdik. Jamala hepimizi gururlandırarak birinci oldu. Kırım Tatarları'nın sesini dünyaya taşıyan Jamala'yı tebrik ediyorum" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Utku Çakırözer Eskişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title