Haberler

Çakırözer'den İnönü'ye İstiklal Madalyası Teklifi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu üyesi Utku Çakırözer, İkinci İnönü Zaferi’nin “İstiklal Madalyası” ile taçlandırılmasını istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu üyesi Utku Çakırözer, İkinci İnönü Zaferi'nin "İstiklal Madalyası" ile taçlandırılmasını istedi.

Çakırözer, İkinci İnönü Zaferi'nin 95'inci yıl dönümünde Kurtuluş Savaşı'nda destan yazan mücadelesi nedeniyle İnönü ilçesine İstiklal Madalyası verilmesini önerdi. CHP'li Çakırözer, İnönü'nün özgürlük ve bağımsızlık için canını feda etmekten kaçınmayan şerefli bir ulusun azim, fedakarlık ve kararlılığının en çarpıcı örneğini yıllar önce ortaya koyduğunu söyledi. Çakırözer, "İnönü, özgürlük ve bağımsızlık için canını feda etmekten kaçınmayan şerefli bir ulusun azim, fedakarlık ve kararlılığının en çarpıcı örneğini ortaya koymaktadır. Varlık ve yokluk mücadelesinde Anadolu'nun düşman işgalinden kurtuluşu sürecinde 1 Nisan 1921 tarihi yani İkinci İnönü Zaferi en önemli tarihlerden birisidir. Ulusal Kurtuluş Savaşımızın çok kritik bir döneminde kazanılan bu zafer, ulusumuzun inanç ve kararlılığın tarihimizin altın sayfalarına yazılan önemli sembollerinden birisidir. Büyük Önder Atatürk'ün en yakın çalışma arkadaşı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci Cumhurbaşkanı ve büyük devlet adamı İsmet İnönü'nün soyadını aldığı İnönü; Sakarya'dan, Dumlupınar'dan geçen ve İzmir'e giden zafer yolu Lozan'da son bularak taçlanmıştır. Bugün bu topraklarda zaferin coşkusunu yaşıyor isek bu kilidin açıldığı yer İnönü'dür" dedi.

"ZAFERİ TAÇLANDIRALIM"

İkinci İnönü Zaferi'nin; ulusun kurtuluş umutlarını diri tutan, bağımsızlık savaşının başarıya ulaşmasında da çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Çakırözer, İstiklal Madalyası önerisinde bulundu. Çakırözer, "Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın önsözünü yazan İnönü'nün manevi şahsiyetinin İstiklal Madalyası ile taltifi, büyük zaferin 95'inci yılında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e, Batı Cephesi Komutanı İsmet İnönü'ye ve onun kahraman silah arkadaşlarına, tüm şehitlerimize ve gazilerimize şükran borcumuzun gerekliliğinin yerine getirilmesi açısından son derece önemlidir. İkinci İnönü Zaferi gibi nice şanlı zaferlerden aldığımız ruh ve kararlılıkla, şehitlerimizin bizlere kutsal emaneti olan Cumhuriyetimizi geçmişte yaşadıklarımızı da bilerek geleceğe sağlam adımlarla daha yukarılara çıkarmak azmiyle çalışacağız" şeklinde konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Utku Çakırözer İsmet İnönü Eskişehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title