Haberler

Çakır'dan Hocalı Katliamı Mesajı

Güncelleme:

AK Parti Erzincan İl Başkanı Burhan Çakır, Hocalı katliamının insanlık tarihine sürülen kara bir leke olduğunu söyledi.

AK Parti Erzincan İl Başkanı Burhan Çakır Hocalı katliamının 22. Yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yaparak Hocalı katliamının insanlık tarihine sürülen kara bir leke olduğunu ifade etti.

Çakır açıklamasının devamında; "Azeri kardeşlerimize uygulanan zulüm ve işkencenin son yıllardaki en önemli örneği, adı yıllar önce Hocalı'da işlenen katliamla tarihe kara bir leke olarak yazılmıştır. Dünyanın birkaç bölgesinde bazı insanların ayağına taş değmesiyle bile ayağa kalkan insan hakları savunucuları ve medeni haklar toplulukları ne hikmetse, özellikle de Türk-İslam topluluklarında zulüm, haksızlık, işkence ve katliam gibi insanlık dışı uygulamalara yıllardır gözünü, kulağını kapamıştır.AK Parti olarak kurulduğumuz ilk günden itibaren insani değerlerimizin bir gereği olarak kardeşlerimiz ve mazlum durumuna düşmüş kim olursa olsun onların derdini kendimize dert edindik, elimizden gelen her türlü desteği ortaya koymaya çalıştık. Bizler Türk-İslam birliği davasında, Adriyatik'ten Çin Seddi'ne güçlü, birleşmiş, bütünleşmiş bir Türk dünyası idealinde her geçen gün daha büyümüş ve güçlenmiş bir heyecanla çalışmalarımıza devam ediyoruz.Türk dünyasının birlik ve bütünlüğü Türk dünyası halklarıyla olan ilişkilerimiz ortadadır. Onların haklı davalarında sahip çıkışımızdaki tablo ne yazık ki son derece acıdır.Bu kötü tabloya en bariz örneklerinden biridir hocalı katliamı. 613 sivilin insanlık duygularından yoksun bir şekilde katledilmesi ve ardından bunun tüm dünyanın gözü önünde işlenen toplu bir cinayet olmasına rağmen, göz yumularak sessiz sedasız kabullenilmesi hazin bir durumdur. Bu vesile ile Hocalı'da kaybettiğimiz kardeşlerimizi bir kez daha rahmet ve saygıyla anarken, Azeri kardeşlerimizin acısına ortak olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Yüce Allah böyle acıları milletimize tekrar yaşatmasın." dedi. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhan Çakır Erzincan Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title