Haberler

Çağlayan Adliyesi'nde Avukatların Gözaltına Alınması

Edirne'de bir grup avukat, Çağlayan Adliyesi'nde meslektaşlarının gözaltına alınmasını protesto etti Edirne Barosu Başkanı Yıldırım."Çağlayan Adliyesi'nde meslektaşlarımıza karşı gerçekleştirilen fiili saldırıları ve hukuka aykırı gözaltıları"...

- Edirne'de bir grup avukat, Çağlayan Adliyesi'nde meslektaşlarının gözaltına alınmasını protesto etti

Edirne Barosu Başkanı Yıldırım:

"Çağlayan Adliyesi'nde meslektaşlarımıza karşı gerçekleştirilen fiili saldırıları ve hukuka aykırı gözaltıları esefle kınıyoruz"

Cüppelerini giyerek Edirne Adliyesi önünde toplanan yaklaşık 50 avukat, sloglanlar ve alkışlarla İstanbul'da meslektaşlarının polis tarafından gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Grup adına açıklama yapan Edirne Barosu Başkanı Özgür Yıldırım, avukatlara yapılan saldırının, yurttaşlık hakkına yapılmış bir saldırı olduğunu söyledi.

Avukatların, halkın hak arama özgürlüğünün temsilcileri olduğunu belirten Yıldırım, "Saldırı,  avukatlık mesleğine ve halka yapılmış bir saldırıdır. Çağlayan Adliyesi'nde meslektaşlarımıza karşı gerçekleştirilen fiili saldırıları ve hukuka aykırı gözaltıları esefle kınıyoruz. Halkın hak arama özgürlüğüne, yargının kurucu unsuru olan bağımsız savunmaya ve meslektaşlarımıza yönelik bu saldırıların içinde doğrudan veya dolaylı olarak bulunan her şahıs, hukuk ve adalet önünde bunun hesabını er ya da geç ağır bir şekilde ödeyecektir" dedi.

Açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı. - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Edirne Adliyesi İstanbul Çağlayan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title