Haberler

Çadır Kent Fabrika Gibi Çalışıyor

Güncelleme:

Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için Adıyaman'da kurulan çadır kent, açılan kurslarda üretilen ürünlerle adeta fabrikaya dönüştü.

HAKAN FURKAN - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için Adıyaman'da kurulan çadır kent, açılan kurslarda üretilen ürünlerle adeta fabrikaya dönüştü.

Çadır kentte açılan atölyelere yoğun ilgi gösteren Suriyeliler, bir yandan savaşın psikolojik etkisinden kurtulurken, diğer yandan da meslek öğrenerek aile bütçelerine ekonomik katkı sağlıyorlar. Adıyaman Halk Eğitim Merkezi tarafından organize edilen kurslarla hayata tutunan Suriyeliler, haftada 6 günü çalışarak ülke ekonomisine de katkı sunuyor.

Çadır kentteki kurslardan sorumlu Halk Eğitim Müdürü Ramazan Kurkut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her gün gelen sipariş üzerine kursların fabrika gibi üretim yaptığını söyledi.

Halıcılık ve tekstil kurslarına yoğun ilgi olduğunu vurgulayan Kurkurt, "Özellikle dikiş-nakış, tekstil, halıcılık, el sanatları ve kuaförlük kursuna 607 kişi geliyor. Burada birçok fabrikadan daha çok istihdam sağlanıyor. Bu insanlar buraya geldiklerinde meslek bilmiyorlardı. Şimdi hepsi meslek sahibi oldu. Yarın ülkelerine döndüklerinde kendi işlerini kurup iş hayatına atılacaklar. Ülkemizin kendilerine neler kattığının hepsi farkında" dedi.

Kurslarda üretilen ürünler ihraç ediliyor

Kurslarda üretilen ürünlerin ihraç edilmeye başladığını ifade eden Kurkut, özellik halı kurslarında üretilen el dokuması halıların Amerika başta olmak üzere birçok ülkeye gönderildiğini belirtti.

Birçok girişimcinin gözünü çadır kentteki kurslara çevirdiğine işaret eden Kurkut, "Girişimciler buraya sürekli akın ediyor. Özellikle tekstil ve halı kursuna rağbet ediyorlar. Burada yaptırdıkları halıları ihraç ediyorlar. Şu anda birçok ünlü firmanın ürünleri burada üretiliyor. Bu hem ilimizin ihracat rakamlarını yükseltiyor, hem de çadır kentimizin ne kadar modern olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

Kurkut, çadır kentteki kurslarda bin 133 kişinin katıldığını, bunlar için 43 tane usta öğretici çalıştırdıklarını sözlerine ekledi. - Adıyaman

Kaynak: AA / Yerel

Adıyaman Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title