Haberler

Buzağı Küpeleme Yaşı 20 Günden 3 Aya Çıkarıldı

Güncelleme:

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, buzağıların küpelenme yaşının 20 günden 3 aya çıkarıldığını söyledi.

İşletmelerin hayvan varlığı bilgileri güncellenerek başta hayvan ıslahı olmak üzere hayvancılık desteklemeleri ve hayvancılık istatistiklerinin takibinde etkin bir şekilde kullanılmasnın planlandığını belirten Güven, şurları kaydetti:

"Yeni düzenlemenin hayvancılık sektörüne yapacağı katkılar, hayvan yetiştiricilerinin etkin katılımı ile mümkündür. Samsun'da çoğunluğu 1 ve 5 hayvana sahip 60 bine yakın hayvancılık işletmesi var. İşletme sahiplerinin yeni işletmelerinde doğan, ölen, kesilen ve satılan hayvanlarını 30 gün içinde müdürlüklerimize bildirimde bulunmaları düzenlemelerden beklenen yararın sağlanmasının temel şartıdır. Bugüne kadar hayvan yetiştiricileri, doğan, ölen, satılan ve kesilen hayvanları süresi içinde bildirmediklerinden dolayı hayvancılık desteklemelerinden yararlanamadıkları gibi 664 lira idari para cezasına çarptırılıyordu. Bu nedenle, işletmelerdeki hayvan varlığının veteriner bilgi sisteminde herhangi para cezası ödemeden güncellemesi için verilen süre 31 Aralık 2014 tarihinde dolacak. Bu tarihe kadar, yetiştiricilerimizin konuya gerekli hasiyeti göstermeleri, ilimiz hayvancılık sektörüne ve ülke ekonomisine katkı olarak yansıyacağı unutulmamalıdır." - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Kadir Güven Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title