Haberler

Büyükşehir’den Zabıta Memurlarına Eğitim Semineri

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Akdeniz Belediyeler Birliği Tarafından €˜belediye Zabıtası Eğitim Semineri’ Belediye Nikah Salonunda Başladı.

Antalya Büyükşehir belediyesi ve Akdeniz belediyeler birliği tarafından ‘belediye zabıtası eğitim semineri’ belediye nikah salonunda başladı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ile Eğitim Şube Müdürlüğü ve Akdeniz Belediyeler Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen ve üç gün sürecek ‘Belediye Zabıtası Eğitim Semineri’ Büyükşehir Belediyesi Nikah Salonu’nda başladı. Seminere Antalya Büyükşehir Belediyesi, ilk kademe belediyeleri ile belde ve ilçe zabıta memurları katıldı. Seminerde Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Mahalli İdareler Derneği Genel Müdürü Doç. Dr. Ömer Özyılmaz, halkla ilişkiler konusunda, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Dönmez ise ‘Kabahatlar Kanunu ve 5728 Sayılı Kanunla Yapılan Değişiklikler, Zabıta’nın özlük hakları, görev ve sorumlulukları’ konularında ders verdi. Seminerin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Uğurcan Ecemiş, Antalya ve ilçelerinde görev yapan zabıta memurları arasında koordinasyon sağlamak açısından seminerin önemine değindi.

ÖZYILMAZ, ZABITA BELEDİYENİN ELİDİR Daha sonra Doç. Dr Ömer Özyılmaz, halkla ilişkiler konusunda bilgi verdi. Her meslek sahibinin kendi alanıyla ilgili hizmet içi eğitime ihtiyacı olduğunu belirten Özyılmaz, belediyelerin insanların hayatlarını kolaylaştırma görevini üstlendiği söyledi. Belediye bünyesinde hizmet veren zabıta biriminin önemine değinen Özyılmaz “Bir vücutta el ne kadar gerekliyse, belediyelerde de zabıta o kadar önemlidir. Zabıta olmazsa olmaz. Aynı zamanda zabıta, belediyelerin yüzü, gözü ve kulağıdır” dedi.

Konuşmasında halkla ilişkilerin tanımını yapan Özyılmaz, halkın belediyeler için ‘hedef kitle’ anlamına geldiğini kaydetti. Belediyelerin halkla ilişkiler kavramının, iyi hizmet yapmak ve yaptığı güzel hizmeti halka en iyi şekilde anlatmak ve benimsetmek olduğunu ifade eden Özyılmaz, “ Zabıta bir hizmetini verirken, kırıcı olmamalı, sert davranmamalı, zabıta belediyelerin gülen yüzü olmalı. Eğer kırıcı olursa direk belediyenin halkın karşısındaki izlenimini etkiler. Bu hizmeti mükemmel bir şekilde verirseniz halk karşısında etkili olursunuz” diye konuştu.

DÖNMEZ, ZABITA OLMAZSA OLMAZ İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Şube Müdürü, Mustafa Dönmez de yeni yasa ile ilgili bilgi verdi. Belediyelerde dört birimin olmazsa olmaz olduğunu hatırlatan Dönmez, “Bunlardan biri Zabıta Müdürlüğü’dür. Zabıta kadrosu belediyelerin eli koludur” dedi. Zabıtanın görev ve yetkilerinin çok fazla olduğunu anlatan Dönmez şunları söyledi: “Belediyelerin yasaklara aykırı hareket edenlere para cezası verme yetkileri vardır. Belediyelerin yapamayacağı görev ve hizmet yoktur. Belediyeler geniş sorumlulukları çerçevesinde bazı yasaklarda koyabilir. Belediyelerin asli görevleri huzurlu ortam refah içinde yaşam sağlamaktır. Belediye Meclisi bazı kararlar alarak bunu uygular ve uygulatır.” Belediye zabıtalarının görev alanlarında gözlerini dört açması gerektiğini ifade eden Dönmez, “Zabıta memuru dışarıda görev yaparken nerde dilenci var, kaçak bina var, kaldırım işgali var araştıracak, görecek. Varsa böyle bir usulsüzlük tutanakla belediye başkanlığına bildirecek. Başkanlık sorunu Belediye Encümeni’ne gönderecek. Encümen karar alacak. Gerektiğinde para cezası uygulayacak” şeklinde konuştu.

(SÇ-SÇ-Y) 02.05.2008 14:39 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title