Haberler

Büyükşehır'ın "Savaşan Şahınlerı"

İzmir Büyükşehir Belediyespor'un kardeş tekvandocuları Mert ve Berkcan Süngü, kazandıkları madalyalarla rakiplerinin korkulu rüyası oldu.

İzmir Büyükşehir Belediye spor'un kardeş tekvandocuları Mert ve Berkcan Süngü, kazandıkları madalyalarla rakiplerinin korkulu rüyası oldu. Genç sporcuların tekvando camiasındaki lakabı "Savaşan Şahinler".

İzmirli kardeş tekvandocular Mert ve Berkcan Süngü, genç yaşlarına rağmen şimdiden zengin bir madalya koleksiyonu oluşturdu. Üst üste kazandıkları madalyalarla rakiplerinin korkulu rüyası haline gelen başarılı sporcular, peşpeşe kazandıkları müsabakaların ardından "Savaşan Şahinler" lakabını aldı.

1990 doğumlu Mert Süngü, bugüne kadar 4 kez Türkiye birincisi olurken, 3'er kez de ikincilik ve üçüncülük kürsüne çıktı. Ümitler Balkan Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan Mert, Almanya Open, İran Open, Akdeniz Cup ve Avrupa Ümitler Şampiyonası'nda da ülkemizi temsil etti. 1994 doğumlu Berkcan Süngü ise 10 Türkiye birinciliğini, Avrupa Gençler Şampiyonluğu, Gençler Dünya, Gençler Avrupa ve Gençlik Olimpiyatı üçüncülüğü ile taçlandırdı. Berkcan ayrıca 4 kez Türkiye ikinciliği, 2 kez de Türkiye üçüncülüğü elde ederek madalya koleksiyonunu geliştirdi.

AĞABEYININ PEŞINDEN MILLI TAKIM'A

10 yaşından bu yana tekvando yaptığını, her kategoride mücadele ederek kendini geliştirdiğini söyleyen ağabey Mert Süngü, "Konak Belediye spor'da başladığım tekvandoyu şimdi İzmir Büyükşehir Belediye spor'da sürdürüyorum. Tekvando, benim hayatımın vazgeçilmez bir parçası. Tekvando sayesinde önemli bir spor ve eğitim kariyerinin sahibi oldum" dedi. Ailesi ve antrenörleri Suat Hastürk ile Abdullah Sertçelik'ten çok büyük destek aldığını da sözlerine ekleyen başarılı sporcu, "Zaman zaman ciddi sakatlıklar yaşasam da, tekvando sevgim ve onların destekleriyle yeniden spora dönmeyi başardım" diye konuştu.

Ağabeyini örnek alarak başladığı tekvando da en az onun kadar başarılı bir performans gösteren Berkcan Süngü ise 9 yaşından bu yana bu sporun içinde olduğunu söyleyerek, "Ağabeyimin peşinden geldiğim tekvando salonundan Milli Takım'a kadar yükseldim. Ben de ağabeyim gibi Konak Belediyespor'dan kısa süre önce buraya geldim. Üç yıllık kariyer planımda 2016 Brezilya Olimpiyatları'na katılmak yer alıyor. Bu hedefe varmak için çok çalışmak gerektiğini biliyorum ancak ben de zaten tekvandodan başta bir şey düşünmüyor ve bu amacıma ulaşmak için var gücümle çalışıyorum" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

izmir büyükşehir belediyespor almanya türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title