Haberler

Büyükşehir'in, Aydıncık'ta Sineğe Karşı İlaçlama Çalışmaları Sürüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, uçkun ve larva mücadelesi kapsamında, Aydıncık ilçesinde ilaçlama çalışmalarına devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, uçkun ve larva mücadelesi kapsamında, Aydıncık ilçesinde ilaçlama çalışmalarına devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, sinekle mücadele kapsamında kentin farklı noktalarında ilaçlama devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yaz aylarının en büyük sorunlarından olan sinek, sivrisinek ve karasinek gibi her türlü haşereye karşı hassasiyetle yapılan ilaçlama çalışmalarına bu yıl erken başladı. Yılın ilk aylarından itibaren yaklaşık 15 bin noktanın ilaçlandığı ve çalışmaların devam ettiği Aydıncık'ta 5 bin 250 noktada larva ile mücadele edildi. Uçkun mücadelesinin de başladığı Aydıncık ilçesinde özellikle sulama havuzları, su birikintileri ve bataklık alanlarda yürütülen çalışmalarda, vatandaşların yaz aylarında büyük rahatsızlık duyduğu sivrisinek, sinek ve haşere oluşumunun önüne geçilmesi hedefleniyor.

İlçe genelinde su birikintileri ve bataklık alanlarda yürütülen larva mücadelesinde, ergin aşamaya gelmeden larvaları üreme alanlarında yok etmeye yönelik çalışmaları etkin bir biçimde sürdüren ilaçlama ekipleri, sulak alanlar başta olmak üzere, çöp konteynerleri, kanallar, foseptik ve gübrelik alanlarda da ilaçlama yapıyor.

İnsanlar, kuşlar, arılar, balıklar gibi hedef dışı canlıların zarar görmemesi için gerekli tüm önlemlerin de alındığı çalışmaların bahar ve yaz ayları boyunca Aydıncık'ın tüm mahallelerinde rutin şekilde devam edeceği bildirildi.

BÜYÜKŞEHİR, AYDINCIK'I ÇİÇEKLERLE DONATIYOR

Öte yandan, Mersin'in tüm ilçelerinde orta refüjlerin peyzaj çalışmalarını yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin, Aydıncık'ta da çalışmalarına devam ettiği belirtildi. İlçede bulunan bin 200 metrelik orta refüjde, ilçeye estetik bir görüntü kazandırmak için mevsimlik çiçek ekimini tamamlayan ekiplerin, çiçekleri de ilçelerin özelliklerine göre seçtiği kaydedildi. Ekiplerin, atıl vaziyette olan traktör ve kamyon lastikleri ile MESKİ'nin kırık büzlerini de boyayıp çiçek ektikleri ifade edildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aydıncık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title