Haberler

Büyükşehir'den Meles'te Beton Operasyonu

İZSU Genel Müdürlüğü, Meles'te dönem dönem ortaya çıkan kokunun kalıcı olarak giderilmesi için dere tabanında betonlama çalışmalarına başladı.

İZSU Genel Müdürlüğü, Meles'te dönem dönem ortaya çıkan kokunun kalıcı olarak giderilmesi için dere tabanında betonlama çalışmalarına başladı.

Özellikle yaz aylarında artan sıcaklıkların dere tabanında biriken malzemelerde koku yaratmaması için Meles Deresi'nin tabanındaki iyileştirme çalışmalarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda bir taraftan çamur ve balçıkların tahliyesini sürdürürken diğer taraftan da temizlenen bölümlerde beton atmaya başladı.

Sümerbank Köprüsü'nden Körfez girişine kadar olan 20 bin metrekarelik bölümde çalışmalarına devam eden İZSU, bu sayede balçık ve çamur oluşumunun önüne geçecek, Meles'i tamamen iyileştirecek. Çamur pompalarıyla çamuru hızla susuzlaştıran ve özel amfibik araçlarla tabandan alarak yüzeye stabil malzemeler seren ekipler, beton dökmenin ardından Meles'deki iyileştirme çalışmalarını tamamlayacak. Dere tabanına çökertme havuzları yapılarak büyük bir titizlikle adım adım gerçekleştirilen çalışmaların bu yıl sonuna kadar tamamlanması ve Meles Deresi'ndeki iyileştirmenin kalıcı olarak gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

İZSU ekiplerinin Meles Deresi'nde yürüttüğü bu yılki temizlik çalışmasında, 2 milyon liralık yatırımla hizmete alınan amfibik dere temizlik aracı ile çamur pompaları kullanıldı. Mayıs 2014'ten bu yana geçen süre içinde deniz suyu giriş noktasından Yalı Çapkını'na kadar olan bölgede 46 bin 905 ton malzeme alınarak suyun akışı sağlandı.

Büyükşehir Belediyesi İZSU yetkilileri, yapılan çalışmaların kalıcı olması için vatandaşlardan derelere malzeme atılmaması ve korunması için destek istedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sümerbank Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title