Haberler

Büyükşehir'den Başkentli Kadınlara Konya Gezisi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Hanım Lokalleri tarafından geleneksel hale getirilen tarihi ve kültürel geziler devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Hanım Lokalleri tarafından geleneksel hale getirilen tarihi ve kültürel geziler devam ediyor. Başkentli kadınların sosyal, kültürel ve sportif buluşma noktası olan 22 hanım lokalinin ortaklaşa düzenlediği gezilerin bu kez durağı Konya oldu. Geziye, merkezlere üye 110 kadın katıldı.

Rehber eşliğinde 2 otobüsle gerçekleştirilen gezi, hoşgörünün, sevginin ve inancın merkezi Hazreti Mevlana Türbesi'nin ziyareti ile başladı. Türbe hakkında rehberden bilgi alan ve dua eden kadınlar, türbeyi ziyaret etmekten dolayı çok mutlu olduklarını belirttiler. Başkentli kadınlar,Konya gezisinde Şehitlik Müzesi, Üçler Mezarlığı, Karatay Müzesi, Meram Bağları ve Alaaddin Tepesi'ni görme fırsatı da elde ettiler.

Bu tür etkinliklerin kültürel ve sosyal açıdan kendileri için hem dinlendirici hem de öğretici olduğunu ifade eden kadınlar, "Bu geziler bizim için sosyalleşmek açından da çok yararlı oluyor. Her zaman yanımızda olan, bizlere böyle imkanlar tanıyan Büyükşehir Belediyesi'ne ve Başkanımız Melih Gökçek'e teşekkür ederiz" dediler. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Konya Yerel Haberler

title