Haberler

Büyükşehir'de Ramazan Etkinlikleri Başladı

Antalya, Ramazan ayının ilk gününü Büyükşehir Belediyesi’nin etkinlikleri ile dolu dolu yaşadı.

Antalya, Ramazan ayının ilk gününü Büyükşehir Belediyesi'nin etkinlikleri ile dolu dolu yaşadı. Karaalioğlu Parkı'nda kurulan iftar çadırı ve Ramazan Çarşısı'na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Ramazan ayını rahat ve huzurlu şekilde geçirebilmesi için tüm hazırlıklarını yaparken, Karaalioğlu Parkı Orta Mirador'da vatandaşların iftar yapabilmesi için iftar çadırı kurdu. Bir ay boyunca 180 bin Antalyalıya iftar yemeği verilecek iftar çadırı, ilk günden vatandaşların yoğun ilgisini gördü.

İftarın ardından Kuran Tilavetini dinleyen vatandaşlar Karaalioğlu Parkı'nda gelenekselleşen Ramazan Çarsısı'na akın etti. Geleneksel Türk damak lezzetlerinden örnekler sunan, pamuk helvacısı, elma şekercisi, macuncusu, lokmacısı, mısırcısı, şerbetçisi Ramazan Çarşısı'nda yerini aldı. Unutulmaya yüz tutmuş Ramazan geceleri de vatandaşlara keyifli bir gece yaşattı. Özellikle Hacivat Karagöz ortaoyunu herkesi geçmişe götürdü.

Geçen yıl hayata geçirilen ve büyük beğeni toplayan iftarlık hizmetinin bu yıl 10 noktada hizmet vermeye devam edeceği, yoğunluğun fazla olduğu noktalar ile iftara trafikte yakalanan, hastanelerde yakınları bulunan vatandaşlara iftarlık kumanyalar dağıtılacağı bildirildi.

Bir ay boyunca dağıtım yapılacak noktalar ise Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servis önü, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis önü, Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servis önü, Otogar, Çallı Kavşağı, Hal Kavşağı, Antalyaspor Kavşağı, Kepez Kavşağı, Dünya Göz Hastanesi Kavşağı ve Eski Sanayi Kavşağı olarak açıklandı.

Ramazan Şenlikleri'nde 20 Haziran Cumartesi Baha konseri düzenleneceği, şenlikler kapsamında Orhan Hakalmaz, Burak Ahıskalı, Asım Akkuş, Latif Doğan, Orhan Aykut, Hasan Yılmaz gibi ünlü sanatçılar sahne alacağı ifade edildi. Şenlik alanı içine Lunapark da kurulacak. İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Tasavvuf Müziği Topluluğu da Ramazan boyunca bütün ilçelerde konser vereceği kaydedildi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title