Haberler

Büyükşehir Bürokratlarına Liderlik Eğitimi

Adana Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı’nın düzenlediği “Lider Sensin” konulu eğitim semineri Seyhan Oteli’nde gerçekleştirildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı'nın düzenlediği "Lider Sensin" konulu eğitim semineri Seyhan Oteli'nde gerçekleştirildi. Adana Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ bürokratlarına yönelik verilen seminere, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de katıldı.

Başkan Hüseyin Sözlü, her kademeden Büyükşehir çalışanının kendini geliştirmesinin, kişisel performansını geliştirip, viyonunu genişleretek yoluna devam etmesinin, Adanalıya daha kaliteli hizmet sunma noktasında önemli olduğunu belirterek, başarıya odaklanmanın olumlu sonuçlarına değindi. Sözlü, başarı içerikli eğitimin bu anlamda çok yerinde bir iç hizmet faaliyeti olduğunu bildirdi.

"Lider Sensin" başlığıyla "Başarı" konusunda bilgi aktaran kişisel gelişim ve sosyal başarı türünde kitapların ünlü yazarı Mümin Sekman, yeryüzündeki başarılı insan sayısını artırmayı hedeflediğini söyledi.

İnsan beyninden günde 60-80 bin arasında düşünce geçtiğini kaydeden Mümin Sekman, bunlardan 50 bininin bir hedefe yönelik olması durumunda başarı şansının artacağını vurguladı.

BAŞARMAK SONUÇ ALMAKTIR

Başarının öğrenilebilir olduğunu açıklayan Sekman, "Başarımız nefes aldığımız anlar kadar değil, nefesimizin kesildiği anlar kadardır. Başarı için iki gözün tek noktaya odaklanması, hedef konulması gerekir. Çıtayı yüksek tutmadan başarı gelmez. İşinizi yaparken zamanın nasıl geçtiğini unutuyorsanız, başarı şansınız yüksek demektir. Başarmak sonuç almaktır. İnsanlar hayalleri, niyetleri, söylemleri ve faaliyetleri oranında başarılı sayılmazlar. Sonuç almak önemlidir. Niyet ve hayal elbette olacak. Bunların projelendirilmesi de gerekir. Eyleme geçildiğinde, aktif ve etkili insan olunduğunda başarı gelir. Bulunduğumuz yeri değiştirmenin en önemli aracıdır başarı" dedi.

Zaman zaman kendisine, neden başarıya bu kadar odaklandığının sorulduğunu ifade eden Mümin Sekman, başarılı olup kendi dünyasından taşamayan insanların, başkalarına da yararı olmayacağının altını çizdi. Sekman, başarının özgürleştirdiğini ve onurlandırdığını söyledi.

AKIL TERİ, ALIN TERİNDEN ÖNEMLİ

Profesyonel bilgi olmadan başarı şansının azaldığını belirten Sekman, "Yarım yamalak bilgilerle kapasitemizi kullanamayız. Türkiye gibi ülkelerde öğrenilmiş çaresizlik durumu vardır. 'Ben yaptım olmadı, sen de deneme olmaz' mantalitesi çok yaygındır. Negatif veriler çoğunluğu etkiler. Bağımsız ve özgün düşünmek de başarıda çok önemli faktördür. Örneğin; her evde bir bilgisayar olacağını, henüz bilgisayarlar bir ev boyutundayken öngören Steve Jobs'ın yakaladığı başarı ortadadır. Günümüzde başarı, alın terinden çok, akıl teriyle kazanılıyor. Beyin yoğun başarı daha önemli hale geldi. Aklın başarıya yönelik disipline edilmesi çok önemli. Başarı; potansiyeli performansa dönüştürmek şeklinde de tanımlanabilir. Ortaokulda çok başarısız bir öğrenci olan, babasının okuldan aldığı, çalışma ortamında da tutunamayan Mehmet Okur'un, 21 yaşında NBA'ye 50 milyon dolarlık kontratla gitmesi buna güzel bir örnektir. Potansiyeli performansa dönüştürmek için temel uyum, olumlu tutum ve teknik gelişim gereklidir. Zeka tek çeşit değildir, farklı türleri vardır" diye konuştu.

SAYDI'CILAR, RAĞMEN'CİLER

Dünya standartlarında başarı istenmesi durumunda, mesleki eğitim antrenmanlarının çok önemli olduğunu belirten Sekman, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Dünyada açık ara 1. sınıf yeteneğe inanılmaz derecede ihtiyaç var. Sürekli yeniden öğrenmek gerek. Vizyonel olanlardan, geleceği görenlerden, yeni alanların ne olacağını önceden bilenlerden başarı hikayeleri çıkıyor. İlk ve en olacak bir şey yapmak da çok önemli. Metot, mantık ve motivasyon başarı için 3M kuralı olarak dile getirilebilir. 'Önüme şöyle engeller çıkma'saydı' diyenler başarıya uzak kalır. 'Buna rağmen, şuna rağmen yoluma devam ettim' diyenler başarıya yakındır." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Sözlü Mümin Sekman Seyhan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title