Haberler

Büyükşehir Belediyesi Hacivat-Karagöz Oyunlarını Vatandaşa Götürüyor

Büyükşehir Belediyesi, Hacivat-Karagöz oyunlarını vatandaşın ayağına götürüyor.

Büyükşehir Belediyesi, Hacivat-Karagöz oyunlarını vatandaşın ayağına götürüyor.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, okullarda ve tiyatroda sahnelenen orta oyunlarından biri olan Hacivat ve Karagöz orta oyunu, günümüze uyarlanmaya çalışılıyor. Bu oyun her ne kadar geçmişi günümüz toplumuna yansıtmaya çalışsa da yeterince ilgi çekmedi.

Bu açıdan çocukları Hacivat ve Karagöz oyunlarıyla tanıştırmayı hedefleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, oyunları vatandaşın ayağına götürüyor.

Geleneksel ramazan şenlikleri kapsamında düzenlediği Hacivat-Karagöz orta oyunlarını her akşam bir mahalle sakinleriyle buluşturan belediye, buradaki çocukların hem oyun kültürünü almasını hem de eğlenmesini sağlıyor.

Çocukların büyük ilgi gösterdiği oyunlar, artık ramazanların vazgeçilmezleri arasına girdi.

Aynı zamanda hazır cevap vermesi, konulara esprili yönüyle yaklaşması açısından olayların doğruluğunu çocuklara aktaran Hacivat ve Karagöz oyunları çocukların ufkunu geliştiriyor.

Eğlendirirken düşündüren, düşündürürken hayalleri geliştiren bir felsefeyle izleyenleri kendine hayran bırakan küçük beyaz perde oyununun izleyici kitlesi her geçen gün çoğalıyor.

Muhabir: Kemal Karagöz

Yayıncı: Sevil Çelik - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Kemal Karagöz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title