Haberler

"Siz Halkçılık Söylemi Yaparsınız, Biz Halk İçin Çalışırız"

Güncelleme:

Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel, Lara Plajlarının tartışıldığı Meclis toplantısında CHP grubuna, "Siz halkçılık söylemi yaparsınız biz halk için çalışırız." dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Lara Plajları'nın tartışıldığı meclis toplantısında CHP Grubuna "Siz halkçılık söylemi yaparsınız, biz halk için çalışırız. Halk için ne risk alınması gerekiyorsa almaya devam edeceğiz" dedi.

Antalya Su ve Atıksu Genel Müdürlüğü Konferans Salonu'nda, Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı devam meclisi ASAT Binası toplantı salonunda gerçekleştirildi. 19 maddenin görüşüldüğü mecliste Lara Plajları tartışıldı.

İLÇELERE AKILLI KART

Açılış ve yoklamanın ardından, gündemin 2'inci maddesi toplu ulaşım sisteminde gerekli uyum ve koordinasyonun sağlanması amacıyla, merkez 5 ilçenin dışında 14 ilçenin de toplu ulaşımında akıllı kart sistemine geçilmesiyle ilgili sistemin uygulanması yetkisi oy çokluğuyla Antalya Ulaşım A.Ş.'ye verildi.

ÜCRET TARİFESİ VE PLAKALAR

Gündemin 3'Üncü maddesinde ise 19 ilçede faaliyet gösteren taksi, tolu taşıma araçları otobüs ve minibüsler ile C plakalı servis araçlarına yönelik taşımacılığın geliştirilmesi, denetimleri kolaylaştırmak, korsan taşımacılığın önüne geçmek, uygulama birliğini oluşturmak ve devamlılığın sağlanabilmesi ile ilçelerden gelen vatandaşların mağduriyet yaşamaması için, ruhsat harçları, durak aidatları, uygunluk belgeleri ve C plakalı araçların güzergah izin belgesinin düzenlenmesi ve bu araçların devir işlemlerinde katkı paylarının belediye tarafından her yıl uygulanan gelir tarifesine göre belirlenmesi raporu, oy birliği ile kabul edildi.

Büyükşehir CHP Grup Sözcüsü Songül Başkaya, gelir tarifesini servis, taksi, minibüs esnafını ilgilendiren bir konu olduğunu belirterek, bu muhatapların görüşleri alınmadığı için çekimser oy kullanacaklarını kaydetti.

ADRASAN HALİ KAPANIYOR

Gündemin 6'ıncı maddesinde, Kumluca ilçesindeki Adrasan Toptancı Hali'nde yapılan incelemelerde 10 adet işyerinin baraka halinde bulunduğu ve ulaşım imkanlarının uygun olmadığı, çevre ve alt yapı düzeyinin yetersiz olması ve üreticilerin ürünlerini Kumluca Hal'ine götürdükleri tespit edilmesi nedeniyle bu halin kapatılmasına oy çokluğuyla karar verildi.

FESTİVAL ÇARŞISI

Gündemin 7'inci maddesinde Festival Çarşısı'ndaki esnaflardan burada yapılacak bakım ve onarım çalışmaları süresince işgaliye bedeli alınmaması karalaştırıldı.

Gündemin 8'inci maddesinde Lara Plajları'yla ilgili plan ve bütçe komisyonun raporu görüşüldü.

"ÜCRETSİZ BİR PLAJ PLANLIYORUZ"

Başkan Türel Lara Plajları ile ilgili şu görüşleri bildirdi: " Valilik Devir Komisyonu tarafından, büyükşehir tasarrufuna geçti. Yargı ne karar verirse boynumuz kıldan incedir. Burada alan proje hazırlandı. Antalya'nın kaybedeceği zaman yok. Amacımızı Lara Birlik tamamen halka açık ücretsiz bir plaj uygulaması olarak, fikri değerlendiriyoruz. Mimari çalışması yaptık. Kabaca bir alan projemiz var. Meclisinde katkılarını bu proje ile ilgili katkılarını alırız. Halka açık bir plaj uygulaması olarak düşünüldü. Amacımız halkımızın tamamen ücretsiz olarak istifade edebileceği bir proje planlıyoruz" dedi.

CHP'DEN RED

Büyükşehir Meclisi CHP Grup Sözcüsü Songül Başkaya, Lara Birlik'in Antalya'nın en eski mahalli idareler birliğinden biri olduğunu hatırlattı.

2.5 kilometrelik sahil bandının halka ücretsiz bir plaj olduğunu savunan Başkaya, "Ta ki 30 Mart seçimlerine kadar. Lara Birlik'in fesi gerçekleşmiştir ama konu yargıdadır. Hangi sıfatla bu projeler hazırlanıyor. Bakanlığa kabul ettirilecek. Muhtemel o yetkide çıkacaktır. İş ve eylemlerin geriye dönüşü nasıl mümkün olacak. Bunları kamuoyunun ve meclisin takdirine bırakıyorum. Tüm meclis üyelerini hukuk ve vicdanlarına dayanarak karar vermesini istiyorum. ve CHP grubu olarak red cevabı veriyoruz" dedi.

MHP ÇEKİMSER

Büyükşehir Meclisi MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli ise, plajın eski halinin düzeltilerek halkın kullanımına devam edilmesini, 20 yıl sonrası ile ilgili çekincelerinin olduğunu ve bu nedenle çekimser kaldıklarını kaydetti.

CHP HALKA AÇIK DÜZENLEMEYE KARŞI ÇIKIYOR

Bu açıklamaların üzerine Türel, " Valiliğin bize verdiği tasarruf var. Bizde o tasarruf çerçevesinde adımlar atıyoruz. Şuan yaptıklarımız sadece proje çalışmaları. Yargı aksine bir karar vermişse projeleri götürecek değiliz. Bu projeleri kullanmak isterlerse onlara seve seve veririz. Yapılan bir iş telafisi edilemez bir iş değildir. Biz burada halkımızın istifadesine açık bir plaj düzenlemesi yapmak istiyoruz. Biz Konyaaltı Plajıyla da ilgili çalışma yapacağımızda da CHP yine karşı çıkmıştı. Bu sefer halka açık bir diğer plaj düzenlemesi yapmak istiyoruz. CHP yine halka açık bu plaj düzenlemesine karşı çıkıyor. Halkçıyız diyen bir partini bunu nasıl izah edebilir. Ben buna çokta şaşırmadım. Benim için sürpriz değil. Antalya'nın en güzel plajlarından, halkın en iyi şekilde hizmet almasını engellemeye çalışıyorsunuz. Size karşı bu hizmetleri yapacağız" diye konuştu.

"YAPILAŞMA YASAĞI OLAN YER"

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'da tartışmalar üzerine söz alarak,i " Kurumlar zamanla halkın kimliği haline gelirler. Şuan Lara Birlik yargıdadır. Yargıdan döneceğini düşünüyorum. Lara Plajı zaten ücretsizdi. Yargı kararının beklenmemesi, tüzel kişiliğin lav edilmesi, burayı 20 yıllığına verme çabası var. Kanuni olan her şey hukuki olmayabilir. Yani çok uzun süreli bir yeri vermek yasalarca uygun karşılanır, bu genellikle yatırım bedeli yüksek olan tesisler için kullanılır. Yapılaşma yasağı olan yere 20 yıllığına yetki almak kabul edilmez. Buraya ciddi bir yapılaşma yapılamaz. Bugün bu yetkiyi verdiğimizde orada, o şirketin faaliyet vermeye başladığını düşünün 20 yıl sonra kaçımız hayatta kalacağız. Herhalde bizim ve şirketin çocukları kalır. Makul olmayan bu maddeye ret vermek bizim hakkımızdır."

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise "Konyaaltı Sahili ücretsiz dediğiniz alan, yıllar önce burası obalar halindeydi. 120 günde bu sahili güzelleştirdik. Ödüller aldık. Şuanda o sahilin bütün işlemlerini biz yapıyoruz. Büyükşehirin ücretsiz şezlong ve şemsiye dışında ne hizmeti var. Oranın düzeni ve güvenliği bozuldu. Siz eşinizle orada denize girebildiniz mi?"diye sordu.

"BİZİM HESABIMIZ HALKA HİZMET"

Türel, düzenlemelerden dolayı Muhittin Böcek'e her zaman teşekkür ettiğini kaydederek, "Hizmetin hasedi olmaz. Hizmetlerinden dolayı her başkan teşekkür etmeyi hak eder. Konyaaltı Sahili'ne yaptıklarınızdan dolayı size bir kez daha teşekkür ediyorum. Gayet güzel oldu yaptıklarınız. Halkımıza sizinde verdiğiniz hizmetlerin daha iyisini verme gayreti içindeyiz. Biz bugüne kadar ne yapılmışsa daha iyisini yapmak için yola çıktık. Bana neler söylendi. 'Ona peşkeş buna peşkeş çekecek' dediler. Fısıltı gazetelerinde bunlar yayıldı. Ne oldu gerçek ortaya çıktı. Orayı istinasız eşit şekilde herkesimin kullanacağı plaja dönüştürdük. Eksiklikleri tamamlamak isteriz. Hatasız kul olmaz. Geçici süre içinde orada yapılacak en iyi hizmeti yapmaya çalıştık. Mimarlar Odası ile ilgili dünya projesi için yarışma açıldı. İnşallah Konyaaltı Sahili dünyanın en güzel plajı haline getirmek bize nasip olur. Geçmişte yapılanları inkar etmeyiz. Ama daha iyisini yapacağız. Bir seneliğine orayı verdik. Hesap birilerinin ardında hep o istihdam yaratmak için değildi. Bizim hesabımız halka hizmettir. Orada bütün hizmetlerden halkımıza en iyi hizmeti veren projeleri yaptık. Sürekli oralarda gezdim. Plajında da istifade ettim. Tuvaletleri de denetledim. Şimdi de halkın ücretsiz istifade edeceği bir plaj düzenlemesi yapmak istiyoruz. Yeniden karşımda CHP'nin yapamazsın itirazını görünce Antalya halkı adına üzülüyorum" dedi.

Türel, bütün işlerin hukuka uygun olarak yapıldığını dile getirdi.

Songül Başkaya da söyleneler üzerine, "Sizin amacınız Batı sahilini Anet'e Doğu sahilini Ekdağ'a verilmesidir. Biz CHP olarak halkın yanında, halkın yarına, kamunun yararına, fikirlerimizi beyan etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

"HALK İÇİN RİSK ALIRIZ"

Türel, bunun üzerine Başkaya'ya, "Siz halkçılık söylemi yaparsınız, biz halk için çalışırız. Siz ne kadar engellemeye çalışsanız da. Halk için ne risk alınması gerekiyorsa almaya devam edeceğiz" dedi.

LARA PLAJLARI İHALE EDİLECEK

Lara Birlik'te yeni yapılacak projeye göre işletmesi veya işlettirmesi suretiyle belediye encümenine 20 yıl süreyle ihaleye çıkarılabilmesine oy çokluğuyla yetki verildi.

MEZBAHADA YENİ SÜREÇ

Döşemealtı Kömürcüler Mahallesi'nde mezbaha yapılmak üzere proje yapılması işletilmesi veya işlettirilmesi için 20 yıl süreyle ihaleye çıkarılabilmesi için belediye encümenine yetki verildi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Menderes Türel Konyaaltı Adrasan Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title