Haberler

Büyükşehir Belediyesi 19 İlçedeki Akaryakıt İstasyonlarını Denetleyecek

Antalya Büyükşehir Belediyesi 19 ilçedeki 411 istasyonda denetim yapacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi 19 ilçedeki 411 istasyonda denetim yapacak.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığına bağlı denetim ekipleri, çevre ve toplum sağlığı açısından akaryakıt ve otogaz ikmal istasyonlarına denetimlerini sıklaştırdı.

İstasyonlara yapılan denetimlerde, işyeri açma ve çalışma ruhsatı, bayilik lisanlarının olup olmadığı, ruhsat verildiği koşullar, iş sağlığı ve iş güvenliğine uygunlukları, LPG sorumlu müdürlük belgeleri ve LPG dolumunda çalışan personellerin yetkili olup olmadıkları kontrol edildi. Denetimlerde eksikleri bulunan işyerlerine eksik konuların tamamlanması için süre verildi.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Uğurcan Ecemiş, yaptığı açıklamada, 6360 sayılı Kanun'un yürürlüğe girmesinden sonra sorumluluk alanlarının arttığını bildirdi.

Ecemiş, açıklamasında şunları kaydetti:

"Daha önce 130 istasyonda olan sorumluluğumuz, 1 Nisan 2014 tarihi itibarıyla 411 oldu. Toplumun can ve mal güvenliği açısından büyük önem arz eden akaryakıt istasyonlarını denetleme çalışmaları düzenli olarak devam edecek. İş yerlerinde yapılan denetimler vatandaş odaklıdır. Özellikle işletmecilerin ve çalışanların bilgilendirilmesi de amaçlanıyor." - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title