Haberler

Büyükşehir Belediye Ankaraspor, 2014 Yılında 39 Altın, 46 Gümüş ve 40 Bronz Madalya Kazandı

Türkiye’de en fazla sporcuya sahip kulüplerden biri olan Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor’un, amatör branşlarda adeta Türk sporunun lokomotifi konumunda olduğu bildirildi.

Türkiye'de en fazla sporcuya sahip kulüplerden biri olan Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor'un, amatör branşlarda adeta Türk sporunun lokomotifi konumunda olduğu bildirildi.

Amatör 19 branşta 2 binin üzerinde sporcuyu bünyesinde barındıran Büyükşehir Belediye Ankaraspor Kulübü, sporcu transferi yapmadan, 40 uzman antrenör ile sporcuların eğitimleriyle de yakından ilgilenerek, Türk sporuna ahlaklı, disiplinli, örnek sporcular yetiştiriyor.

Kulüp aynı zamanda, sosyal sorumluluk kapsamında Bedensel Engelli Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Büyükşehir Belediyesi'ne ait Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi'ne üye çocuklardan oluşan Judo Branşını da bünyesinde barındırıyor.

Geçtiğimiz yıl başarılı bir sezon geçiren Büyükşehir Belediye Ankaraspor Kulübü, çeşitli branş ve kategorilerde ulusal müsabakalarda 39 altın, 46 gümüş ve 40 bronz olmak üzere toplam 125 madalya, uluslararası müsabakalarda ise 7 altın, 3 gümüş ve 1 bronz olmak üzere toplam 11 madalya kazandı.

Yeni sezona da fırtına gibi giren Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor, bu güne kadar katıldığı Türkiye şampiyonalarında, Boks Branşı'nda 3 altın, 1 gümüş, 7 bronz, Halterde yıldızlarda 5 altın, 2 gümüş, 5 bronz, Yıldızlar Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası'nda 1 bronz, Uluslararası Turkish Open Taekwondo Turnuvası'nda, Büyük erkeklerde 1 gümüş, genç bayanlarda 1 bronz madalya elde etti.

Atletizmde Gençler Salon Türkiye Şampiyonası'nda 1500 ve 3000 metrelerde 2 bronz, Kayak Branşı'nda Kayaklı Koşu B Ligi Yarışları'nda, bütün kategori ve sitillerde 8 altın, 7 gümüş ve 3 bronz olmak üzere toplam 18 madalya kazanarak, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Ferdi sporcuların yanı sıra takım müsabakalarında da yer alan Büyükşehir Belediye Ankaraspor, Hentbol branşında Süper Lig'de, Masa Tenisi Bayanlar Süper Lig'de, Bedensel Engelli Tekerlekli Sandalye takımı, Buz Hokeyi takımı ile de 1. Lig'de başarılı sonuçlar almaya devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor Kulübü Başkanı Seçkin Odabaşı, binlerce genç sporcuyla Türk sporuna faydalı olabilmeyi amaçladıklarını belirterek, "Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor, amatör branşlarda adeta Türk sporunun lokomotifi konumunda" dedi.

Odabaşı, şunları söyledi:

"Kulübümüz bünyesindeki 19 branşta 2000 sporcu ve 40 teknik direktör ile Türk sporuna hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Ana hedefimiz sporla alakalı tüm unsurların, özen ve gayret içerisinde hayata geçirilmesi. Ulusal ve Uluslararası alanlarda katıldığımız müsabakalarda takım halinde ve ferdi branşlarda hak ettiğimiz başarılara ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hızla yükselen başarı grafiğimizle Türk Sporu'nda adından sıklıkla söz edilen bir kulüp olmanın gururunu yaşamaktayız. Kulübümüzün elde ettiği başarılarda büyük katkıları bulunan Onursal Başkanımız Sayın Melih Gökçek'e, yönetim kurulu üyelerimize, teknik heyetimize, sporcu arkadaşlarımıza ve tüm kulüp çalışanlarımıza sağlık, mutluluk ve başarı diliyorum." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ankaraspor Türkiye Gümüş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title