Haberler

Trabzon'da Büyük Önder Atatürk Anıldı

Güncelleme:

Trabzon'da Ulu Önder Atatürk, ölümünün 76. yıl dönümünde törenle anıldı.

Trabzon'da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76. yıl dönümünde törenle anıldı.

Trabzon Valiliği önünde düzenlenen anma törenine, Vali Abdil Celil Öz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, çok sayıda kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile siyasi parti temsilcileri katıldı.

Sirenlerin saat 09.05'te çalmasının ardından İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar yarıya indirildi.

Tören, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ün şeref defterini imzalamasıyla sona erdi.

Öz, şeref defterine şunları yazdı:

"Büyük Atatürk, ebediyete intikalinizin 76. yılında size olan sonsuz saygımıza, ilke ve devrimlerimize bağlılığımızı, laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar yaşatma andımızı yinelemek için huzurundayız. Kurduğunuz Cumhuriyet ve gerçekleştirdiğiniz devrimlerle başlattığınız çağdaşlaşma sürecindeki ışığınız ve gücünüz manevi varlığımız ve ilkelerimizdir. Bu ışık ve güçle laik, demokratik ve çağdaş Cumhuriyetimizi, ülke ve ulus bütünlüğümüzü, birlik ve dirliğimizi sonsuza kadar koruyacağız. Büyük Türk ulusu olarak yüksek anınız önünde eğiliyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhun şad olsun." - Trabzon

Kaynak: AA / Yerel

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Mustafa Kemal Atatürk Trabzon Valiliği Abdil Celil Öz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title