Haberler

Büyük İpek Yolunda Turizm 19. Uluslararası Taşkent Turizm Fuarı

Türkiye'nin tanıtılması için kurulan standlar ilgi görüyor

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te başlayan Büyük İpek Yolunda Turizm 19. Uluslararası Turizm Fuarı'nda Sakarya Valisi Mustafa Büyük ile Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Sakarya ve Burdur'un tanıtımı amacıyla açtıkları stantlarda ziyaretçileri karşıladı.

Dünya Turizm Örgütü'nün himayesinde Özbek Turizm Birliği tarafından düzenlenen ve aralarında İspanya, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Romanya, Bulgaristan, Mısır, Polonya, Rusya, Malezya, Endonezya, Güney Kore, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Vietnam, Moldova, Letonya, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Ukrayna ve Türkiye'nin de bulunduğu 24 ülkeden 655 turizm şirketi ve acentesinin katıldığı fuara, bu yıl onuncu kez katılan Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sakarya ve Burdur illerinin stantlarına ziyaretçiler büyük ilgi gösteriyor.

Turizm fuarı sırasında, Özbek Turizm Birliği Başkanı Farruh Rizayev ile bir araya gelerek, bir süre sohbet eden Sakarya Valisi Mustafa Büyük ve Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, ayrıca turizm fuarına katılan seyyahlık şirketi ve ülkelerin stantlarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük ve Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, ülkedeki temasları çerçevesinde Taşkent'teki Timurlular Devlet Müzesi ile Hazret İmam Külliyesini de ziyaret etti. Hazret İmam Külliyesini gözden geçiren Büyük ve Yılmaz, ayrıca Hazreti Osman döneminde ceylan derisine yazılan ve Osman Mushaf'ı olarak bilinen Kur'an-i Kerim'in bulunduğu Muyi Mübarek Medresesinde incelemelerde bulundu. Büyük ve Yılmaz, ülkedeki temasları çerçevesinde bugün ve yarın ülkenin tarihi Buhara ve Semerkant şehirlerinde incelemelerde bulunacak.

Sakarya Valisi Büyük AA muhabirine yaptığı açıklamada, Taşkent'te düzenlenen turizm fuarı vesilesiyle Özbekistan'a geldiklerini kaydederek, bunun kendilerine çok ayrı bir heyecan verdiğini belirtti. Büyük, Türkiye'nin tüm dünyada, Türk dünyasında hızla itibarı gelişen, büyüyen bir ülke olduğunu, dünya ile ekonomik, kültürel ve diğer alanlarda işbirliği yaptığını kaydederek, bu çerçevede Türkiye'yi ve ülkenin illerini temsil eden bir rolde Özbekistan'a geldiklerini, amaçlarının Sakarya'nın turistik potansiyelini yurtdışında tanıtmak olduğunu ifade etti.

Özbek kardeşlerimizle çok daha ileri bir düzeyde işbirliği yapılacağı inancında olduğunu kaydeden Büyük, bu ziyaretin faydalı olacağına inandığını, turizm açısından da ilişkilerin daha da artacağını belirtti. - Taşkent

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Büyük Sakarya Türkiye Taşkent Politika Güncel Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title