Haberler

Büyük Ankara Sirki’ne Büyük İlgi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Tarafından Düzenlenen Büyük Ankara Sirki İkinci Gününde De Binlerce Başkentlinin Akınına Uğradı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Büyük Ankara Sirki, ikinci gününde de başkentlilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

ASKİ Kapalı Spor Salonu'nu tıka basa dolduran kadın, erkek, çocuk binlerce başkentli muhteşem gösterileri nefeslerini tutarak izledi.

Büyük Ankara Sirki'nin ikinci gün gösterilerinde açılış konuşması yapan Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez, salonda bulunan izleyicilerin bayramını Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek adına kutladı.

Büyük Ankara Sirki'nin uluslar arası bir organizasyon olduğunu belirten Ölmez, "Birçok ülkeden derlenmiş sanatçılar, kendi dallarında en başarılı sanatçılar" diye konuştu.

Büyük Ankara Sirki ikinci gününde de gösterilerine kumaş üstünde akrobasi ile başladı. Seyircilerin heyecanla izledikleri gösterinin ardından köpek gösterisi ve palyaçolar çocuklar tarafından neşeyle izlendi. Moğolistanlı lastik kızların ardından hava akrobasi ve manda, ayı ve köpeklerin birlikte yaptığı gösteri seyircilerden büyük alkış aldı.

Gösterilerin ikinci bölümünde yer alan küre içinde motosiklet gösterisi büyük ilgi gördü. Ödüllü gösteri olan ve çift ip üzerinde gösteri yapan ip cambazlarını seyirciler nefeslerini tutarak izledi.

Demirler üstünde akrobasi ve gösterilerin finalinde yer alan amazon kızların at üzerinde yaptığı hünerli hareketler alkışlarla izlendi. Gösterinin finalinde at üstünde amazon kız Türk Bayrağını dalgalandırırken, binlerce başkentli ayakta alkışladı.

-GÖSTERİLER DEVAM EDECEK -

Ankara Büyükşehir Belediyesi BELYA şirketi tarafından organize edilen Büyük Ankara Sirki, gösterilerine Ocak ayı ortasına kadar devam edecek.

Rusya'dan gelen ve 70 kişilik kadroyla 75 gösteri yapacak olan Büyük Ankara Sirki, her Cumartesi-Pazar saat 14.00 ve 18.00'de iki kez halka, ayrıca Pazartesi hariç hafta içi her gün saat 13.00'de okullara gösteri sunacak.

Ankaralıların, gösterilere sorunsuz ulaşabilmeleri için ücretsiz düzenlenen otobüs seferleri aynı şekilde hafta içi gösteriye katılan okullar için de geçerli olacak. Okullarından otobüsle alınacak olan öğrenciler yine okullarına ücretsiz otobüs seferleriyle teslim edilecek.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title