Haberler

Bursaspor - Bucaspor Maçının Ardından

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Bucaspor galibiyetinin ardından basın mensuplarına değerlendirmede bulundu.

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Bucaspor galibiyetinin ardından basın mensuplarına değerlendirmede bulundu.

Yaşadıkları bu yoğun dönem içerisinde çok sık maç yaptıklarını ve bu karşılaşmaların mücadele gücünün üst düzey olduğunu belirten Sağlam, "Bu dönemi kayıpsız atlatmak için her karşılaşmada 5-6 oyuncuyu değiştirmek zorunda kalıyoruz. Gaziantepspor maçında, bugünkü maçtan farklı oyuncularla mücadele verdik. Yoğun süreçte bu türlü değişiklikleri yapmamız gerekiyor. Bir çok futbolcu hayatlarında ilk kez bu kadar yoğunluk yaşıyor. Bir çok futbolcunun takıma yeni girmesi sıkıntıları da beraberinde getiriyor. Ligde ne kadar az kayıp yaşarız, bunu düşünmekten başka şansımız yok. İlk defa yan yana oynayan oyuncular sahadaydı. Değerlendirme yapmadan 3 puanın keyfini çıkarmak istiyoruz. Ligde ilk defa 6 da 6'ya ulaşmış oluyoruz. İnşallah Gaziantepspor maçı da lehimize olursa, 15 puanla ligin lideriyiz ve sonucu beklenen karşılaşmamız var. Geleceğimiz adına önemli bir olay. Bu yoğun süreçte ligde kayıpsız devam ettiğim için çok mutluyum. Bu maçta aldığımız 3 puanın sevincini yaşadık, çok fazla yaşamaya hakkımız yok. Şimdi Rangers maçımızı düşünüp, gelecek adına bizi umutlandıracak sonucu almak için mücadele vereceğiz. Bucaspor'un da çok iyi bir takım olduğunu belirterek, başarılar diliyorum" dedi.

Insua ile ilgili beklentinin fazla olduğunu ifade eden Sağlam, "Her oyuncudan beklenti fazla. Bu takıma gelen her oyuncunun, takımın hedefleri doğrultusunda katkı sağlamasını herkes istiyor. Biraz sabırlı olmak lazım. Sabırsız olanları görüyorum. Herkes iyi oynamak istiyor, ama yeni bir takım, yeni bir kültür ve ülke. Biz maalesef ülke olarak çok sabırsızız. Sonra sıkıntı yaşıyoruz. Biraz daha anlayışlı ve bu gibi durumlarda olaylara hoşgörülü yaklaşılmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

Her maça kazanmak için çıktıklarını belirten başarılı çalıştırıcı, "Biz her maça kazanmak için çıkıyoruz. Oyun anlayışımız da böyle olacak. Her maça kazanmak için sahaya çıkan takımın beklentisi 3 puandır. Bu 6 maçlık süreçte biz Galatasaray, Sivas ve Antep gibi zorlu deplasmanlara gittik. Bu bir takım için önemli bir olaydır. 6'da 6 yapmak tabi uzak gibi görünse de, bu takım geçtiğimiz sezon oynadığı çok zor deplasmanlarda dahi 2-0 geriden gelip maç alabildiği için, bundan sonraki dönemde kazanmama endişesiyle maçlara çıkmayacağımızı söylemek istiyorum. Bu sezon nerede olursa olsun, bu takım kazanmaya oynayacaktır" dedi.

YAVUZ ÖZKAN: İSTEDİKLERİMİZİ SAHAYA YANSITAMADIK

Bursaspor'un genç kalecisi Yavuz Özkan, "Uzun zamandan beri oynamamanın eksikliğini bu maç yaşadım. Benim için önemliydi. Kendimi gösterme açısından şans bulduğuma inanıyordum. Takım olarak istediklerimizi sahaya yansıtamadık. Bu da maçı zora soktu. 3 puan aldığımız için tüm takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu hocanın takdiri ama benim de bugün arkamda bekleyen çok iyi bir kaleci vardı. Hoca formayı verirse en iyisini yaparız. Bu benim için de, Ivankov için de geçerli. Yan toplarda tedirgindim. Rahat pozisyonlarda bile tedirginlik yaşayabiliyorsunuz. Oyunun temposu artınca bu eksikliği hissedebiliyorsunuz. Tabii ki bu oynaya oynaya onları da geliştireceğim. Biz tabii ki her maça hafta hafta bakıyoruz. Bizim için bir önümüzdeki maç daha önemli" diye konuştu.

OZAN İPEK: MASA TENİSİ GİBİ OLDU

Karşılaşmaya erken gol bularak başladıklarını, daha sonra pozisyonları değerlendiremediklerini belirten Bursaspor'un başarılı kanat oyuncusu Ozan İpek, "Maça beklediğimiz gibi başlamadık. Erken golü bulduk. Bu kadar erken beklemiyorduk. Bizim için harika başladı oyun, ama sonrası masa tenisi gibi oldu. Çok sert oynuyordu rakibimiz. İyi bir takım olmuşlar. Benim de eski takımım. Bundan sonra onlar da başarılı olacaklarına inanıyorum. Bu gün gerçekten çok yoruldum. Maçı kazandık. Önümüze bakacağız" dedi.

Insua ile ilgili soruyu yanıtlayan Ozan, "Insua yeni geldi. Üstüne gitmemek lazım. Çok çalışıyor. Bugün belki şanssızlığı vardı. Takıma girdiği sürece farkı göstereceğine inanıyorum. Çok pozisyon yakaladık, ama değerlendiremedik. 2. golü bulsaydık belki daha farklı olurdu" şeklinde konuştu.

Kendisiyle ilgili özeleştiri yaptığını ifade eden Ozan, bu yılki oyunuyla ilgili düşüncelerini anlattı. Ozan, "Ben özeleştiri yaptığım zaman takım oyuncusu olduğuma inanıyorum. Hocam da benden memnun. Oyun sistemine göre oynuyorum. Geçen sene Mustafa ağabey ile iyi anlaşıyorduk. Bu yıl Vederson yeni geldi, bunun sıkıntısı olabiliyor" diye konuştu.

Çarşamba günü Şampiyonlar Ligi'nde oynayacakları Glasgow Rangers maçını değerlendiren Ozan, şunları söyledi:

"Glasgow Rangers maçı, içeride 4-0 yenilmemizden sonra bizim için final gibi bir şey oldu. Bence bu maç kader maçı gibi olacak. İlk maçtan söylenecek bir şey yok. Oyun adına hiç bir şey koyamadık. Kendimizi bile tanıyamadık. Bence Rangers maçı daha farklı olacak. Herkes iyi hazırlanıyor."

TOPRAK KIRTOĞLU: FIRSATI DEĞERLENDİREMEDİK

Bursaspor karşısında 1-0'lık mağlubiyet alan Bucaspor'un yardımcı antrenörü Toprak Kırtoğlu, "Çok ortada bir maç olduğunu düşünüyorum. İki taraf da pozisyon yakaladı. Biz gerekli fırsatı değerlendiremediğimiz için Bursaspor ilk golle 1-0 oyunu bitirdi. Biz fırsatları değerlendirseydik maç berabere bitebilirdi. Ligimiz mücadeleye dayalı, fizik kondisyon isteyen sert bir lig. Her maç çok zor. Tüm takımlar çok iyi. O yüzden çok sert geçtiğini söyleyebiliriz. Emre'nin ciddi bir sakatlığı var. Büyük bir ihtimal yan bağlarda ciddi bir zedelenme var" dedi.

İBRAHİM DAĞAŞAN: BÖYLE TAKIMLARA KARŞI HATAYA YER YOK

Bucaspor'un tecrübeli kaptanı İbrahim Dağaşan, "Bursaspor'u kutluyorum. Burada 4 senemi verdim. Ligdeki performanslarından dolayı hepsini kutluyorum. Çok iyi mücadele ettik. Ama maalesef yenildik. Sonuçta Bursaspor'a karşı oynuyorsunuz. Böyle takımlara karşı hataya yer yok. Oyunun belli zamanlarında hakimi bizdik ama fırsatları yakalayamadık" ifadesini kullandı.

MANUCHO: ZORLUK YAŞADIK

Bucaspor'un yetenekli oyuncusu Manucho, "Yeni bir takım olarak şampiyon karşısında zorluklar yaşadık. Bu maçın hakkı beraberlikti. Bulduğumuz pozisyonları gole çevirseydik daha iyi olabilirdi. Önümüze bakacağız" dedi. Bursaspor'un Şampiyonlar Ligi şansını değerlendiren Manucho, "Bursaspor kesinlikle iyi takım. İyi mücadele yapıyorlar. Ben inanıyorum ki sürprizlere imza atacaklar" diye konuştu.

Emre KOŞAK- Faruk KAHRAMAN- BURSA- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

Yüzde 40 ile ilk sırada çıktı! CHP'nin yerel seçim başarısının sırrı doğru aday seçimi

Yüzde 40 ile ilk sırada çıktı! CHP'nin yerel seçim başarısının sırrı doğru aday seçimi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title