Haberler

Bursaray Görükle ve Balat'a Kadar Uzayacak

Bursaray'ın Görükle ve Balat'a kadar uzayacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kestel hattındaki Erikli ve Polis Okulu istasyonlarınnı erken açılacağını açıkladı.

Bursaray'ın Görükle ve Balat'a kadar uzayacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kestel hattındaki Erikli ve Polis Okulu istasyonlarınnı erken açılacağını açıkladı.

AS TV'de bir programda konuk olan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, belediye yatırımlarla hakkında bilgi verdi. Bursarayda Kestel hattında çalışmaların sürdüğünü ifade eden Altepe, İzmir Yolu ve Mudanya Yolu'ndaki Bursaray hattının uzatılacağı müjdesini verdi. Altepe, "Uludağ Üniversitesinden sonra Görükle var. Burası çok talep gören bir mahallemiz. Bursaray'ı Görükle ile bağlamak istiyoruz. Aynı zamanda Mudanya Yolu'nda Balat'ta hızlı tren istasyonu yapılacak. Emek hattından buraya bir bağlantı yapılması söz konusu. Emek'teki istasyonumuz hızlı trene kadar uzatılacak. Burada bir entegre ulaşım ağı sağlanacak. Bu konuda da planlamalar devam ediyor" dedi.

"ERİKLİ VE POLİS OKULU İSTASYONLARI ERKEN AÇILACAK"

Kestel hattı hızlı bir şekilde sürdüğünü söyleyen Altepe, şöyle devam etti:

"İstasyonların yürüyen merdivenlerine kadar montajlar yapıldı. Şuanda diğer eksiklikleri gideriliyor. Hedefimiz bu yıl sonuna kadar tamamlamak. Kestel'deki istasyonu birkaç defa yer değiştirme işlemleri olduğu için onda biraz eksiklik olabilir. Yeni istasyonların en 6 tanesini açarız. Sonra adım adım ilerleyeceğiz. Baştan ilk 2 istasyon polis okulu ve Erikli kavşağının biran önce açılması için çalışmalar yapıyoruz. Bir yandan da ihale yapıyoruz. Yeni araç alımı ve nasıl takviye yapımı konusunda çalışmalar yapıyoruz. Çünkü Kestel'e kadar uzadığı zaman araç takviyesi gerekiyor. O konuda da çalışmalar yapıyoruz."

ALTEPE'DEN TELEFERİK YORUMU

Teleferikle ilgili çalışmaların sürdüğünü anlatan Altepe, "Teleferiğin Sarıalan etabını 29 Ekim'e kadar yetiştirmeye çalışıyoruz. Şu ana kadar bir sapma olmadı. İnşallah Bursalılar 29 Ekim'de yeni teleferikle yenilenmiş ve 12 kat artmış olacak. Uzun süre beklemeyecekler. Birkaç ağaç kesme ile ilgili dava vardı. Tabi onun davası da sonuçlanacak. Uludağ'a çıkmak için teleferik yapmak gerekiyorsa, onun altında bulunan ağaçların kesilmesi gerekiyor. Bun normal bir durumdur. Aksi takdirde yol genişletmeye kalksanız, 35 kilometre boyunca kenarda bulunan ağaçları keseceksiniz. Orada 300 metrelik kesilecek ağaç var. O ara 4 kilometre ve onun 300 metrelik kısmı kaldı. Bu hizmet dünyada nasıl veriliyorsa bizde aynı uygulamayı yapıyoruz" açıklamalarında bulundu.

"BALKANLARA SAHİP ÇIKMALIYIZ"

Başkan Altepe, Balkan ülkelerinde Bursa'nın yerinin daha farklı olduğunu söyledi. Balkanlar'da yapılan yatırımların belediyenin değil, sponsorlar desteğiyle yapıldığına dikkat çeken Altepe, Balkanlada yaşayan soydaşların Türkiye'yi her zaman yanında görmek istediğini de dile getirdi. Altepe "Türkiye büyük bir devlet. Türk milleti büyük bir millet. Bu büyüklüğü bilmeli ve değerlerine sahip çıkmalıyız. Balkanlar bizim topraklarımız. Türkiye'nin güvenliği ve esenliği, bu topraklara sahip çıkmakla oluyor. İstanbul'dan 64 yıl önce bugünkü Kosova, Makedonya fethedildi. Bu bölgeler Bursa ile bağlantılı. Tüm Balkanlar ve Doğu Avrupa bizim için stratejik bir bölge. Üsküp'ü fetheden Bursalıdır. Oraya alimler, müderrisler Bursa'dan gitti. Balkanlar ile bu kadar bağlarımız var" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Altepe Görükle Kestel Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title