Haberler

Bursagaz'dan Eğitime Anlamlı Destek

Bursagaz Eğitim Gönüllüleri Derneği (EGD), Büyükorhan ilçesine bağlı Akçay köyünde bulunan ilköğretim okulunu ve lojmanı onardı.

Bursagaz Eğitim Gönüllüleri Derneği (EGD), Büyükorhan ilçesine bağlı Akçay köyünde bulunan ilköğretim okulunu ve lojmanı onardı.

Bursagaz EGD, Akçay İlköğretim Okulu'nu boyadan badanaya, elektrik tesisatından, bahçe düzenlemesine, sıradan masaya, tahtadan kaleme kadar yeniledi. Üç aydır süren tadilatın ardından 2 derslikli ana sınıfı dahil 45 öğrencinin öğrenim gördüğü okulun iç ve dış cephesi boyandı. Elektrik tesisatı yenilendi ve zemini değiştirildi. Bunun yanında tuvalet binasının fayansları elden geçirilip badanası yapıldı ve sıhhi tesisatı onarıldı.

Çalışmaların son halini görmek üzere köy okuluna giden Bursagaz Eğitim Gönüllüleri ekibi, okul bahçesinde düzenledikleri festivalle öğrencilere ve köy halkına eğlenceli anlar yaşattı. Çocuklara elbise ve ayakkabı hediye edildi. Mangal partisi, pamuk helva, patlamış mısır ikramı, animatörler eşliğinde çocuklara yönelik çeşitli oyunların yer aldığı şenlikte çocuklar, kurulan oyun alanlarında doyasıya eğlendi.

Bursagaz olarak her yıl bir okulu yenilediklerini belirten Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, "Akçay köyündeki okulunun fiziki şartları iyi olmadığı için burayı seçtik. Okulun yanı sıra anaokulu ve lojmanı da onardık. Yaklaşık 60 bin TL'ye mal oldu. Bursagaz olarak eğitime destek vermeye devam edeceğiz. Çocukları mutlu görmek bizleri de mutlu ediyor" dedi.

Bursagaz Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Mehmet Yaşar Çerçi, "Yaptığımız projelerle hem eğitime, hem de Bursa'ya faydalı olmaya çalışıyoruz. Derneğimiz bünyesinde çalışanlarımızdan para topluyoruz. Bu paralarla hem eğitime hemde diğer çalışmalara bütçe ayırıyoruz. Bugüne kadar yüze yakın okulda faaliyet gösterdik. Aynı zamanda yardıma muhtaç öğrencilerde yardımlarımız sürüyor. Akçay köyü ilkokulu ise gerçek anlamda tamirata ihtiyacı olan bir okuldu. O yüzden burayı seçtik. Bu okul için ayırdığımız bütçeyi aştık, ama sonunda ortaya güzel bir eser çıktı" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Büyükorhan Bursagaz Akçay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ANLIK ALTIN FİYATLAR! Bugün (9 Mayıs) çeyrek ve gram altın kaç TL? Kapalı Çarşı altın fiyatları ne kadar? Yeni randevu sistemi ne? Hastanelerde onaylı randevu sistemi nedir, ne zaman başlayacak? ASLI HÜNEL İLE GELİN EVİ CANLI İZLE! Gelin Evi son bölümde neler oldu? 8 Mayıs... YALI ÇAPKINI SON FRAGMAN CANLI İZLE! Yalı Çapkını 69. bölüm fragman FULL İZLE! #127916 SON DAKİKA: SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI! 36 bin sağlık çalışanı alım başvuru kılavuzu yayınlandı mı, ne zaman yayınlanacak? 10 MAYIS BİM AKTÜEL ürünler kataloğunda neler var? BİM'e gelecek ürünler ve BİM fiyat listesi! Doğal Taşların Özellikleri ve Faydaları: Hangi Kristal Ne İşe Yarar? BİLSEM bireysel değerlendirme sınavı ne zaman 2024? MEB BİLSEM sınav belgesi yayınlandı mı? Sonuç tarihi ne zaman açıklanacak? ÖĞRETMEN ATAMALARINDA MÜLAKAT NASIL OLACAK? Mülakat değişti mi, ne olacak? Anneler günü anlamlı sözler! #128144 Anneler günü için anlamlı ve kısa mesajlar neler? Mülakat sistemi kalkacak mı? MEB öğretmen atamalarında yeni mülakat sistemi nedir? Trafik haftası ne zaman 2024? Trafik haftası hangi hafta, ayın kaçında? Öğretmen atamalarında mülakat değişiyor mu? Öğretmen atamalarında yeni mülakat sistemi ne olacak? İŞKUR en çok açık olan meslekler neler? #128204 Türkiye'de en kolay iş bulunan meslekler hangileri? Mayıs ayı aile destek ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? Sosyal yardım mayıs ayı ödemeleri yattı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title