Haberler

Bursa'nın En Büyük Arıtma Tesisi Karacabey'e Yapılıyor

Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, ilçeler arasında en büyük 'Atık Su Arıtma Merkezi'nin, Karacabey'de kurulacağı açıklandı.

Son dönemde kırsal mahallelerde, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte adeta yatırım atağına geçen ve peş peşe gerçekleştirilen tesis açılışlarıyla da büyük sevincin yaşandığı Karacabey'de, Gölecik Barajı ve 170 milyonluk altyapı çalışması haberlerinin ardından, büyük ölçekli bir yatırım haberi daha geldi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, ilçeler arasında en büyük 'Atık Su Arıtma Merkezi'nin Karacabey'de kurulacağı açıklanırken, BUSKİ tarafından hazırlanan projenin 30 milyon liralık bir yatırımla hayata geçirileceği en son teknoloji ile donatılacağı, kapasitesinin de ilçenin önümüzdeki yıllarda ulaşması muhtemel 200 bin kişilik nüfusuna göre planlandığı bildirildi.

BUSKİ Arıtma Tesisleri Daire Başkanlığı Yapım ve İşletme Şube Müdürü Nurcan Aydoğan ve Proje Mühendisi Murat Efe ve Karacabey İşletme Müdürü Hakan Kaya tarafından Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan'a gerçekleştirilen ziyarette, ilçede yürütülen çalışmalar ve gündemde yer alan yatırımlar hakkında bilgi sunuldu.

Karacabey Arıtma Tesisi Sıfır Koku Özelliğine Sahip

Konuk heyet tarafından yapılan görsel sunum eşliğinde proje ile ilgili detaylar paylaşılırken, mevcut arıtma tesislerine hemen bitişik konumda yer alacak yeni tesislerin; sıfır koku özelliği, 50.000 m3/gün'lük kapasitesi, ileri biyolojik azot-fosfor arıtma gibi dikkat çeken özelliklerinin yanı sıra; son derece modern bir teknolojiye sahip olduğu bilgisi verildi.

Açıklanan proje detayları arasında, Karacabey'in Bursa'nın genişleme sahası yönünde bulunması ve önümüzdeki yıllarda ulaşılması muhtemel 200 bin kişilik nüfus öngörüsünden dolayı, projenin bu kapasiteye hizmet verecek şekilde planlamasının yapıldığı bilgisi de yer aldı.

Tatil Beldesi Yeniköy'e de Arıtma Tesis Müjdesi

İlçeye gerçekleştirilecek yatırım haberleri bunlarla da sınırlı kalmazken, ıhlamur ve longoz ormanlarına bitişik konumdaki tatil beldesi Yeniköy için de projeleri olduğunu kaydeden BUSKİ Arıtma Tesisleri Daire Başkanlığı Yapım ve İşletme Şube Müdürü Nurcan Aydoğan, yöredeki doğal dokuyu korumak adına yine sıfır koku özelliğine sahip yeni bir proje müjdesinde daha bulundu.

Kurşunlu Mahallesi'nden başlayan ve longoz ormanlarına kadar uzanan tüm sahili ve yerleşim yerlerini içini alan bir bölgeye hitap edecek şekilde, yine son teknoloji ile çalışacak bir arıtma tesisi kurulacağı bilgisini veren Nurcan Aydoğan, arıtılmış suların Marmara Denizi akıntılarının bulunduğu derin deniz bölgesine 200 metrelik deniz altı deşarjı gerçekleştirileceğini ve bu sayede, deniz ve çevre kirliliğine de engel olunacağını sözlerine ekledi.

Ali Özkan : Tüm Hedeflere Bir Bir Ulaşıyoruz

Göreve geldikleri günden bu yana, vaat ettikleri projeleri bir bir hayata geçirdiklerini dile getiren ve BUSKİ tarafından gerçekleştirilen yatırımların, ilçe halkında da büyük memnuniyet yarattığının altını çizen Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da ilçenin mevcut potansiyeli ve çalışkan insanları ile her şeyin en güzeline layık olduğuna vurgu yaptı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Karacabey Ali Özkan Aydoğan Güncel Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 13 Mayıs Pazartesi Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Siyah cenaze aracı nedir? TikTok'ta gündem olan siyah cenaze arabası olayı anlamı ne? Kızıl Goncalar 19. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 13 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Çitos Efe'nin son hali! "Çocuktan Al Haberi" Efe Koçyiğit son hali nasıl? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 13 Mayıs Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hayatı sorgulatacak Sigmund Freud sözleri Survivor CANLI izle! 13 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? Hükümet Kadın nerede çekildi? Hükümet Kadın filmi ne zaman yayınlandı? Hükümet Kadın konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? 13-14 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Maymunlar Cehennemi: Başlangıç konusu nedir, oyuncuları kimler,ne zaman, nerede çekildi? Carl Jung'dan Hayatı Değiştirecek 10 Alıntı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Miçotakis ne görüştü, konu ne? 13-14 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 13 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 13 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title