Haberler

Bursa Kent Konseyi'nde Kadın Sorunları Konuşuluyor

Güncelleme:

Bursa Kent Konseyi'nin ortağı olduğu, Sosyal Politikalar Merkezi (SOMER) tarafından geliştirilen 'Kadın Meclisleri Bağlamında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği' projesi, düzenlenen basın toplantısı ile sona erdi.

Birleşmiş Milletler (BM) Kadın Dostu Kentler 2 Yerel Düzeyde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Güçlendirilmesi Ortak Programı tarafından desteklenen, Sosyal Politikalar Merkezi (SOMER) koordinasyonunda Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi (BKK), Uludağ Üniversitesi tarafından yürütülen 'Kadın Meclisleri Bağlamında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği' projesi, düzenlenen basın toplantısı ile sona erdi. Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKMM) Muradiye Salonu'ndaki toplantıya, BKK Başkanı Semih Pala, BKK Genel Sekreteri Dr. Enes Battal Keskin, kadın sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kadın muhtarlar, ilçe kent konseylerinin ve kadın meclislerinin yürütme kurulu üyeleri katıldı.

Projenin yürütme kurulu üyeleri adına bilgi veren BKK Genel Sekreteri Dr. Enes Battal Keskin, Ekim 2014'te başlatılan projenin mart ayıyla birlikte son aşamaya ulaştığını söyledi. Projenin BM tarafından desteklendiğini hatırlatan Keskin, hazırladıkları kitapçıkla projenin nasıl başladığını, neler olduğunu, hangi aşamalardan geçtiğini ve nerelere geldiğini anlattıklarını belirtti. Çalıştayın çıktıklarının önemli olduğunu ifade eden Keskin, "Çalışmalar proje bağlamında yürümüş olsa da kadın çalışmalarına emek veren çok fazla kadın sivil toplum kuruluşu var. Çalıştaya, 8 şehirden kadın meclisi aktif olarak katıldı. Proje, Türkiye'deki kadın meclisleri arasında işbirliğinin oluşmasını sağladı. Aynı zamanda Bursa'daki kadın meclisleri ve sivil toplum kuruluşları arasında da işbirliğini oluşturdu" dedi.

BKK Başkanı Semih Pala, Bursa için çalışan, koşturan, projenin geliştirilmesinde emek harcayan tüm kadınlara teşekkür etti. Bu tür projelerin yöneticilere yol göstereceğini anlatan Pala, dünyanın kadın ve erkeğin üzerine kurulu olduğunu, meselelerin de çözülmesi gerektiğini kaydetti. Rahat ve huzurlu bir yaşam için insanı ilgilendiren meselelere çözüm üretilmesinin önemine değinen Pala, "Bursa Kent Konseyi, meclisleri ve çalışma gruplarıyla birlikte kaliteli ve iyi projeler geliştiriyor. Bu sayede bulunduğu yerleşim bölgesine katkı sunuyor. Kent konseylerinin her yerde bulunmasını bu yüzden önemsiyoruz. Türkiye'nin en güçlü ve aktif kent konseyi olan Bursa Kent Konseyi, senede 1500 etkinlik yapıyor. Bursa'ya katkı sunuyor. Tartışmadan, çatışmadan çözüm üretilebileceğini Türkiye'ye gösteriyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor. Bursa'nın tüm kuruluşları kadınların projelerine katkı sunuyor ve sunacak. Toplum olarak kadınlardan çok şey bekliyoruz. Kadına yönelik şiddetin sona ermesini istiyoruz. Bunu insanlık sorunu olarak görüyoruz" diye konuştu.

Projenin yürütme kurulu üyesi olan BKK Kadın Meclisi Başkanı Kadriye Sarıbıyık ise, 6 ay süren projede katılımcıların elinden gelen katkıyı verdiğini dile getirdi. Sonraki projelerde de kadın kuruluşlarından destek beklediklerini söyleyen Sarıbıyık, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalışma Grubu'nun da yakın zamanda kurulacağını belirtti.

Konuşmaların ardından katılımcılar tek tek söz alarak düşüncelerini dile getirdi. BKK Genel Sekreteri ve SOMER Başkanı Dr. Enes Battal Keskin'in başkanı olduğu proje yürütme kurulunda Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem Şube Müdürü Neslişah Kuşku, Bursa Valiliği Eşitlik Birimi Uzman Psikoloğu Füsun Serim, BKK Genel Sekreter Yardımcısı Murat Başlar, BKK Kadın Meclisi Başkanı Kadriye Sarıbıyık, Proje Sorumlusu Özlem Acar, Uludağ Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Gökhan Yavuz Demir, BM Kadın Dostu Kentler 2 Programı'ndan Burcu Üzümcüler bulunuyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Birleşmiş Milletler Battal Keskin Semih Pala Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title