Haberler

Bursa Kent Konseyi Bursa'yı Buluşturdu

Tarih ve Kültür Başkenti Bursa'ya ve Türkiye'ye örnek çalışmalara imza atan Bursa Kent Konseyi, '2. Bursa buluşması' ile tüm kurum ve kuruluşları bir araya getirdi.

Türkiye'ye örnek çalışmalar gerçekleştiren ve Türkiye'nin en büyük kent konseyi konumuna gelen Bursa Kent Konseyi'nin '2. Bursa Buluşması', Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Bursa Kent Konseyi'nin 2 yılda yaptığı örnek çalışmaların anlatıldığı '2. Bursa Buluşması' toplantısına, Valilik, belediye, kamu kurum ve kuruluşları, mahalle muhtarları, siyasi parti, üniversite, kamu kurumu niteliğindeki meslek kurumları, sendika, vakıf, dernek, basın mensupları, kente gönül verenlerle Bursa Kent Konseyi meclisleri ve çalışma grupları katıldı.

Yaklaşık bin kişinin katıldığı buluşmada, Kadın, Gençlik, Engelli ve Çocuk meclisleri ile çalışma grupları stant açtı. Havacılık, Uludağ, Kent Güvenliği, Tiyatro, Fotoğraf İmece, Ressamlar ve Yabancılar çalışma grupları da sergileriyle büyük ilgi gördü. Programda, Orkestra Şube Müdürlüğü Türk Sanat Müziği Bölümü ve Engelliler Meclisi üyeleri tarafından kurulan 'Ritim Grubu'nun gösterisi katılanlardan alkış aldı.

"685 katılımcısı ile Türkiye'ye örnek bir yapı"

Bursa Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyelerinin konukları kapıda karşıladığı toplantının açılış konuşmasını yapan Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, buluşmaya katılan sivil toplum kuruluşlarına, akademik odaların, kamu kurum ve kuruluşların, üniversitelerin, derneklerin, sendikaların temsilcilerine teşekkür etti. Bu tablonun Bursa'nın gerçek tabanı olduğunu kaydeden Başkan Pala, bu kadar değişik alandan insanı bir araya getirebilmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Bursa Kent Konseyi'nin 2 yıl içerisinde 2 bin etkinlik gerçekleştirdiğini söyleyen Başkan Pala, meclislerin, çalışma gruplarının ve gönüllülerin desteğiyle Bursa Kent Konseyi'nin Türkiye'nin en aktif kent konseyi olduğunu belirtti. Başkan Pala, "Bursa Kent Konseyi yürütme kurulu, 4 meclisi, 33 ayrı çalışma grubu ve yasalara uygun 685 katılımcısı ile Türkiye'ye örnek bir yapı oluşturmuştur. Bizler Bursalıların adına çok önemli işler yapıyoruz. Bu elbette bir ekip işi, gönül işidir. Bizlere bu imkanları sağlayan, bizlere destek veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür ediyorum. Türkiye'nin birçok yerinde kent konseyleri kurulamazken Bursa, Türkiye'ye örnek çalışmalar yapabilmektedir" dedi.

"Bursa, Kent Konseyi'ni sahiplendi"

Toplumsal denge çizgisinin gözetilmesi, herkesin ve her kesimin kendini ifade edebildiği ortamları hazırlanması sayesinde geniş bir kesimin bir araya geldiğini hatırlatan Başkan Pala, "Bu yüzden Bursa, Bursa Kent Konseyi'ni sahiplendi. 2 yılda 2 bin etkinlik gerçekleştirdik. İnşallah tekrar böyle bir hizmet Bursa'ya gelir. Bundan daha fazla etkinliği gerçekleştirmek, bundan sonraki her Bursa Kent Konseyi yönetiminin görevi olmalıdır. 2 yıl içerisinde 67 akademisyen ile birlikte etkinlikler yapıldı. Tüm bunlar Bursa ve Türkiye için yapıldı" diye konuştu.

"Bizler kavga etmeyiz"

Bursa Kent Konseyi'nin her konuyu konuşabilecek kapasitede olduğunu kaydeden Başkan Pala, "Ancak bizler kavga etmeyiz. Bizler herkesin ve her kesimin görüşlerini dile getirebileceği ortamları hazırlarız. İnsanlar medenice görüşlerini söyler. Türkiye'ye örnek yeni bir Bursa markası olan Bursa Kent Konseyi, yüzlerce faaliyeti başarıyla yapmıştır. Bursa Kent Konseyi her zaman Bursalıların hizmetinde olacaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title