Haberler

Bursa ile Özdeşleşen 6 Yöresel Ürün, Festivalde Tanıtılıyor

Bursa Valiliği AB ve Dış İlişkiler Merkezinin, BEBKA desteğiyle gerçekleştirdiği "Menşei Bursa Projesi" çerçevesinde düzenlenen "Gastronomi Festivali" başladı Festivalde, Bursa ile özdeşleyen...

Bursa ile özdeşleşen yöresel ürünler siyah incir, şeftali, armut, kestane, zeytin ve İnegöl köftesinin tanıtılması amacıyla düzenlenen "Bursa Gastronomi Festivali", törenle başladı.

Valilik Avrupa Birliği (AB) ve Dış İlişkiler Merkezinin, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansının (BEBKA) desteğiyle yürüttüğü "Menşei Bursa Projesi" kapsamında TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde organize edilen festivalin açılış töreni yapıldı.

Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, törende, Bursa'yı ulusal ve uluslararası alanlarda tanıtmak için yola çıktıklarını söyledi.

Gastro turizmde Bursa'nın çok ileri düzeyde olması gerektiğini belirten Usta, "Bu festival, Bursa'nın zengin lezzet kültürünü gözler önüne seriyor. İki gün sürecek festival, kabiliyetli genç aşçıları, usta şefleri ve dünyaca tanınmış yemek ustalarını bir araya getiriyor. Festivalimizde mahalli ürünlerden ilginç yemekler yapılacak, yarışmalar düzenlenecek" dedi.

Usta, festivalin hazırlanması ve yapımında emeği geçenleri kutladı.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ödünç ve Bursa Aşçılar Derneği Başkanı Reşat Kahrıman ise tüm vatandaşları festivale davet etti.

Tören, katılımcılar tarafından stantların gezilmesi ve yurt çapındaki 60 Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesinden öğrencilerin, Bursa'nın 6 yöresel ürününden hazırladığı yemeklerin değerlendirilmesi ve dereceye girenlerin ödüllendirilmesiyle sona erdi.

Festival, Türkiye'nin ünlü aşçılarının katılımıyla yarın yapılacak "Uluslararası Menşei Bursa Gastronomi Yarışması" ile sona erecek. - Bursa

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Avrupa Birliği Eskişehir İnegöl Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title