Haberler

Bursa - Hastane Yangını Sanıkları Suçlamaları Kabul Etmeyinc

'sanki Yangını Uzaylılar Çıkarmış'

'SANKİ YANGINI UZAYLILAR ÇIKARMIŞ'

Bursa'da, geçtiğimiz yıl meydana gelen ve 8 kişinin öldüğü Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ndeki yangınla ilgili yargılamaya başlandı. İlk kez hakim karşısına çıkan tutuksuz sanıklar suçlamayı kabul etmedi. Mahkemede çıkışı konuşan ölen Bahriye Kurtoğlu'nun oğlu İsmail Kurtoğlu, "Kimse suçu kabul etmiyor. Sanki yangını uzaylılar çıkardı" dedi.

Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde geçtiğimiz Mayıs ayında çıkan yangında yoğun bakım ünitesinde yatan 8 hasta yaşamını yitirmişti. Yapılan soruşturmanın ardından haklarında Bursa 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak' suçlarından 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Hastane Başhekimi Osman Naci Çelik, Hastane Müdürü Salim Özdağ, Müdür Yardımcıları Mehmet Genç ve Yakup Güler, Elektrik Mühendisi Süleyman Karapınar ile yangının çıktığı katta bulunan Burtom Tıbbi Görüntüleme ve Tanı Merkezi'nin kurucusu Uzman Dr. Erol Kılıç'ın yargılanmasına bugün başlandı. Duruşmada, tutuksuz sanıkların tümü suçlamayı kabul etmedi.

Mahkemede ifade veren Hastanenin eski Başhekim Osman Naci Çelik, yangının çıkışından projede olmasına rağmen elektrik ve oksijen şaftını aynı yerden geçiren müteahhit olduğunu öne sürdü. Çelik, "Ben hastane başhekimiyim. Hastanenin elektrik ve tesisat gibi teknik bilgi içeren konularından anlamam. Hastanede bu işleri takip eden kadrolar vardır" dedi. Başhekim Osman Naci Çelik, "İşletme ruhsatı alınmayan hastane 2002 yılında geçici, 2004 yılında da kati olarak hizmete açılmıştır. Üstelik halen de hastanenin bina kullanım ruhsatı yoktur" dedi.

Duruşmada söz alan Osman Naci Çelik'in Avukatı Olcay Göçüm ise yangında asıl sorumlunun eksik ve aksaklıklara karşın hastaneyi hizmete açan Sağlık Bakanlığı'nın olduğunu söyledi.

Hastane Müdürü Salim Özdağ verdiği ifadede müteahhit firmayı suçladı. Hastanenin 2002 yılında hizmete girdiğini hatırlatan Özdağ, "2003'te geçici, 2004'te ise kesin kabulü yapıldı. Burada bana yöneltilen suçla ilgili bir eksiklik bulunmamıştır. Yangından kısa süre önce Sağlık Bakanlığı'na bağlı Sivil Savunma Sekreterliği hastanede denetim yaptı. Denetim sırasında da böyle bir eksiklik tespit edilmedi. Suçlamaları kabul etmiyorum" şeklinde konuştu.

Duruşmada, savunmasını yapan Elektrik ve elektronik Mühendisi Süleyman Karapınar, "Ben trafodan sorumluydum. Görev yaptığım süre içersinde hastanede hizmet veren Burtom'a, hastane elektriğinden enerji verilmesinin sakıncalı olduğunu bildirip rapor ettim. Bana yöneltilen suçlamaları kabul etmiyorum."

'UZAYLILAR MI ÇIKARDI?'

Diğer sanıkların suçlamaları kabul etmediği duruşmada, eksik evrakların beklenmesi için ileri bir tarihe ertelerken, Bahriye Kurtoğlu'nun oğlu İsmail Kurtoğlu, duruşma çıkışında gazetecilere açıklama yapan "Kimse suçu kabul etmiyor. Sanki yangını uzaylılar çıkarmış gibi konuşuyorlar. Ruhsatı olmayan bir hastanede nasıl başhekimlik yapıyorlar?" diyerek tepkisini dile getirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri düştü

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri düştü

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title