Haberler

Bursa - Devlet Bakanı Faruk Çelik Ten Sert Çıkış

"50 Bine Yakın Vatandaşımızın Kanına, Canına Mal Olmuş İnsanlarla Görüşülmesi Diye Bir Durum Söz Konusu Olamaz"

"50 BİNE YAKIN VATANDAŞIMIZIN KANINA, CANINA MAL OLMUŞ İNSANLARLA GÖRÜŞÜLMESİ DİYE BİR DURUM SÖZ KONUSU OLAMAZ"

BURSA'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Devlet Bakanı Faruk Çelik, terör olaylarının sona erdirilmesiyle ilgili olarak bölücübaşı Öcalan'ın ile görüşülmesi tartışmalarına sert tepki göstererek, "50 bine yakın vatandaşımızın kanına, canına mal olmuş insanlarla görüşülmesi diye bir durum söz konusu olamaz" dedi.

Bursa'nın merkez Yıldırım İlçesi Mevlana Mahallesi Hacılar Camii bahçesinde mahalle muhtarları ile bir araya gelen Devlet Bakanı Faruk Çelik, sorunlarını dinledi ve toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Basın mensuplarının 'Artan terör olayları ile ilgili sınır bölgelerde profesyonel askerlerin görev almasını nasıl değerlendiriyorsunuz?' şeklindeki sorusuna cevap veren Bakan Çelik, bunun geç kalınmış bir çalışma olduğunu söyledi. Genelkurmay Başkanı'nın bir buçuk yıl önce konuyla ilgili sunum yaptığını belirten Çelik, bu sürecin teknik nedenlerden gecikmiş olabileceğini söyledi. Bugüne kadar 30 yıllık deneyimi olan silahlı kuvvetlerin, sınır bölgelere profesyonel ekipleri göndermesinin doğru olacağını düşündüğünü söyleyen Çelik, "Bugün bu kararın kesin olarak MGK'da alınması ve terörist ile mücadele edecek yetenek ve donanıma sahip olan ekiplerin sınır bölgelerinde var olması bile terörist için yeterlidir. Mesaj olarak bile yeterlidir. Çünkü bunlar gerçekten o coğrafyada şartlara göre eğitim almış ve onların hakkından gelecek donanıma sahip olan askerlerdir. Bu adım çok önemlidir. Benzer birçok karar alınıyor. Bu kararlar terörü yok etmeye dönük kararlardır. Ben inanıyorum ki olumlu neticeler verecektir. Ama zorluğunu bütün vatandaşlarımız bilmektedir. Biz de biliyoruz ama zor olanı başarmakta bizlerin görevidir. Bu kararlar alınıyor inşallah hayırlı olur" diye konuştu.

TOKİ 170 KARAKOL YAPACAK

TOKİ tarafından askerlere dayanıklı karakollar yapılacağını ifade eden Çelik, "Bu alanların sıradan yapılacak müdahalelerden zarar görmeyecek bir can kaybına sebebiyet teşkil etmeyecek sağlamlıkta olması gerekiyor. Bundan dolayı TOKİ ile yapılan anlaşma neticesinde seri olarak yanılmıyorsam 170 civarında sınır bölgesinde sağlıklı ve dayanıklı karakol yapılacak. Bunlar önemlidir. Tabi ki her ülke kendi ülkesini koruyacaktır. Bu amaçla bu karakolların bu evsafta olması önemsediğimiz konulardandır" dedi.

'Bazı çevreler terör olaylarının çözümü konusunda bölücübaşı Abdullah Öcalan muhatap kabul edilmeli diyor bu konuda ne düşünüyorsunuz?' şeklindeki soruya ise Bakan Çelik, "Kim ne amaçla ne söylüyor bunu bilemeyiz. Türkiye köklü bir ülke. Güçlü bir devlet. Burada kimi muhatap alacağı hangi yöntemi izleyeceğini, sorunun çözümü konusunda nasıl adım atacağını kendisi karar verir. Türkiye'de 50 bine yakın vatandaşımızın kanına, canına mal olmuş insanlarla görüşülmesi diye bir durum söz konusu olamaz. Böyle bir şey ne hükümetin gündeminde var, ne siyasetçilerin gündeminde olduğu kanaatindeyim. Burada milletin yüreğini yakan konuları meşrulaştırma zemini oluşturma bir bağışıklık kazandırma mücadelesi var. Ayrıştırmaya dönük, ayrılıkçılara zemin hazırlayacak bir bakış açısını biz hiçbir zaman gündemimize almadık" şeklinde yanıt verdi.

"ÖZGÜRLÜK ALANLARINI DARALTIRSANIZ BAŞKA ŞEYLER KONUŞULUR"

Vatandaşlara cevap verdikçe olumsuzlukların ortadan kalkacağını vurgulayan Çelik, "Türkiye kritik bir süreçten geçiyor. Türkiye demokratikleşme konusunda normalleşme konusunda Anayasa değişikliği dahil çok önemli adımlar attı. Bu demokratikleşmeden insanımızın özgürleşmesinden haklarını tamamen kullanmasından özgür bir birey olarak toplumda yaşamasından rahatsız olan çevreler var. Baskı olacak dayatma olacak ki çatışma olsun. Çatışma olacak ki kin ve nefret olsun. Düşmanlık tohumları ekilsin. Oysa demokratikleşme bu kin tohumlarını ortadan kaldıran herkesin taleplerini karşılayan bir düzene doğru gitmektir. Bunu hazmedemeyen çevreler, çatışmadan beslenen çevreler Türkiye'nin bu açılımlarından rahatsız olan çevrelerdir. Terörün bir anlamda azgınlaşmasının altında da bu demokratik bakış yatıyor. Dikkat ederseniz geçmiş dönemlerde terör azdıkça demokratik alan daralırken bugün bu alana biz genişletmeye çalışıyoruz. Neden? Demokrasi genişlerse herkes dilediği gibi konuşursa, Türkiye'de sorunlar azalır. Konuşmayı kısıtlarsanız, özgürlük alanlarını daraltırsanız o zaman insanlar başka yerde başka şey düşünür, başka şey konuşurlar. Bu fırsatı biz vermeyeceğiz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Düştükleri notu görmeniz lazım! Fenerbahçe'den Galatasaray'a maç sonu olay gönderme

Düştükleri notu görmeniz lazım! Fenerbahçe'den Galatasaray'a maç sonu olay gönderme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title