Haberler

Bursa'daki Otomotiv İşçilerinin İş Bırakma Eylemi

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri üyeleri, Bursa'daki otomotiv işçilerinin iş bırakma eylemine destek olmak amacıyla yürüyüş düzenledi.

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri üyeleri, Bursa'daki otomotiv işçilerinin iş bırakma eylemine destek olmak amacıyla yürüyüş düzenledi.

Atatürk Caddesi Üç Kapılar önünde toplanan grup, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada grup adına basın açıklamasını okuyan DİSK Akdeniz Bölgesi Temsilcisi Cemal Aybar, Bursa'da Renault işçilerinin 14 Mayıs'ta iş bırakma eylemine başladıklarını hatırlattı.

Metal iş kolundaki işçilerin çalışma koşulları ve ücretlerinin kabul edilemez olduğunu iddia eden Aybar, "İşçiler, birçok fabrikada zorunlu mesaiyle 16 saat çalıştırılıyor. Bırakın ailesine ve çocuklarına zaman ayırmayı, uyuyacak vakit bile bulamıyorlar. Cuma namazına giden işçiler, namazın telafisi olarak 45 dakika fazla çalıştırılıyor" dedi.

Cemal Aybar, işçilerin asgari ücretin biraz üzerinde bir ücretle çalıştırıldığını ve birtakım taleplerinin olduğunu söyleyerek, "Bosch sözleşmesi çerçevesinde ücretlerde iyileştirme yapılsın. İşten atılma olmasın ve atılanlar geri alınsın. Türk Metal Sendikası tabelaları kaldırılsın ve işçiler kendi temsilcilerini seçebilsin" diye konuştu.

Taleplerin haklı ve karşılanabilir istekler olduğunu ifade eden Aybar, işçilerin iş bırakma eylemleri sırasında yalnız olmadıklarını da dile getirdi.

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Atatürk Caddesi Akdeniz Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title