Haberler

Bursa'daki Oda ve Borsa Başkanlarından Ankara Çıkartması

Güncelleme:

Bursa'daki odalar ile borsaların Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ankara'da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'i ziyaret etti.

Bursa Ticaret Borsası'nın öncülük ettiği ziyaret programına İnegöl,Karacabey, İznik ve Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odaları ile Mustafakemalpaşa, Yenişehir ve Karacabey Ticaret Borsalarının Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanları ile Yönetim Kurulu Üyeleri iştirak ederken, ziyarete Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de katıldı.

Ziyarette konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Bursa ve ilçeleri Oda Borsa yöneticilerini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtirken, Bursa'nın Türkiye'nin tarımsal üretimi için önemine değinerek, yürütülecek çok daha büyük projelerle şehrin ülke ekonomisi için daha da önemli bir noktaya geleceğine inandığını söyledi.

Bakanlığını çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan ve destek politikalarına değinen Bakan Çelik, bu konuda yeni düzenlemeler yapılacağını ifade ederek," Destek politikalarımızla ilgili düzenlemeler yapacağız. Söz konusu destekler, çok yaygın bir durumda. Biz hayvansal ve bitkisel desteklerin sayısını indirmeyi, bir araya toplamayı planlıyoruz. Böylece bu destek konusunu daha derli toplu hale getireceğiz ki, çiftçi ne aldığını ve ne alacağını bilsin" dedi.

CANLI HAYVAN BORSASI

Bursa Ticaret Borsası'nın kuracağı canlı hayvan ve entegre et borsasının bölge için çok önemli olduğunu, bölgedeki hayvancılıkla ilgili pazarın daha da büyüyeceğini ve gelişmelerle birlikte Bursa'nın İstanbul'u besler hale geleceğini ve bu nedenle projeyi destekleyeceklerini dile getiren Bakan Çelik "Bursa önemli bir şehir. Otoban temel atma töreninden sonra 'Bursa, önemli bir kavşak noktasında bulunan, 40 milyon nüfusun merkezinde olan, Türkiye'nin 3. büyük şehir olmaya aday bir şehir' demiştim. Şehirlerin hafızalarının çok kıymetlidir. Şehirlerin geçmişi geleceğin aynasıdır. Geçmişinden koptunuz mu geleceği inşa edemezsiniz. Kararlarımızı birlikte almamız gerekiyor" diye konuştu.

Bakan Çelik, Nisan ayına kadar tamamlanması planlanan ve 7 bölgede gerçekleştirilecek bölgesel toplantılar çerçevesinde ayın 29'unda Bursa'da olmayı planladıklarını belirtti.

Bakan Çelik'in değerlendirmelerinin ardından söz alan Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Bursa olarak Bakanlık'ın çalışmaları çerçevesinde üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye hazır olduklarını söyledi. Matlı, "Size ulaşabiliyor ve konuşabiliyor olmamız her şeyin çözümünü beraberinde getirir. Bursa güvenli gıdanın başkenti olma yolunda hızla ilerlemektedir" dedi.

ODA BORSA YÖNETİCİLERİ MİLLETVEKİLLERİYLE DE BULUŞTU

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'i ziyaret eden Bursa'daki Oda ve Borsaların yöneticileri daha sonra Bursa Ticaret Borsası'nın organize ettiği yemekli toplantıda Bursa Milletvekilleri ile bir araya geldiler.

Bursa Milletvekilleri İsmail Aydın, Zekeriya Birkan, Hakan Çavuşoğlu, Osman Mestenile Ceyhun İrgil ve NurhayatAltaca Kayışoğlu'nun katıldıkları görüşmede değişik konularda görüş alışverişinde bulunuldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Faruk Çelik Türkiye İnegöl Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title