Haberler

Bursa'da Zeytin Festivali

Orhangazi ilçesinde bu yıl 34'üncüsü düzenlenen Zeytin Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Orhangazi ilçesinde bu yıl 34'üncüsü düzenlenen Zeytin Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

İlki 1978 yılında yapılan festivalin kutlama programı kapsamında, Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer ile Belediye Başkanı İsmail Tartar, Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından çeşitli konuşmalar yapıldı.

Her yıl festival bünyesinde düzenlenen güzellik yarışmasına bu yıl 10 kişi başvurdu. Yarışmanın jüri üyeliklerini Prof. Dr. Serhat Özbey, güzellik uzmanı Ebru Miğral Kargın ve Belediye Başkanı Tartar'ın eşi Pervin Tartar yaptı. Yarışmada birinciliği Edanur Çal, ikinciliği Ulviye Gümüş, üçüncülüğü ise Kadriye Yıldız kazandı.

"Zeytin Dane" yarışmasında, 21 başvuru arasında Murat Üzülmez birinci, Cemal Gökçe ikinci, Osman Akkoç ise üçüncü seçildi. Festival kapsamında en bakımlı bahçelerin seçildiği "Zeytin Bahçe Bakım Yarışması"nda ise birinciliği Halil Can, ikinciliği Sebahattin Mısır, üçüncülüğü ise Özcan Akyol kazandı.

Festivalin en renkli yarışmalarından birisi olan "Zeytinyağlı Yemek ve Tatlılar" yarışmasında 55 yemek ile 38 tatlı yarıştı. Yarışmada Fatma Gerçekçi

"Zeytinyağlı Enginar Dolması" ile birinci, Bahu Bike Şimşek "Örgülü İç Pilav" ile ikinci, Çiğdem Duri Arslan ise "Mahidevran Girit Tabağı Dolması ile üçüncü oldu. Sevim Çelik "Saltanat Kayığı" adlı yemeğiyle mansiyon ödülünün sahibi oldu.

"Zeytinyağlı Tatlılar" yarışmasında, Zuhal Çelikten "İçi Dolu Canpare" tatlısıyla birinciliği, Zehra Yazıcı "Kız İsteme Baklavası" ile ikinciliği, Nuran Nalbant Dursun ise "Midye Tatlısı" ile üçüncülüğü, Fatma Yavuz ise

"Şekerpare" ile mansiyon ödülü kazandı.

Zeytini en iyi anlatan kompozisyonu hazırlayan Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Osman Nuri Metin ise kompozisyon yarışmasının birincisi seçildi. Öğretmen Eyüp Topçu Anadolu Lisesi öğrencisi Şeyda Salmaşur ikinci, Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet Saim üçüncü oldu.

Festivalin sonunda düzenlenen "Kervan Geçişi" yarışmasında Yenisölöz beldesi birinciliği, Gedelek köyü ikinciliği, Dutluca köyü üçüncülüğü elde etti.

Yarışmalardaki birincilere 3, ikincilere 2, üçüncülere ise birer Cumhuriyet altını hediye edildi.

Festival "Kolpa"nın konseriyle sona erdi.

Muhabir: Musa Öztürk / Mehmet Bayer

Yayıncı: Doğan Sarıtaş - BURSA

Kaynak: AA / Yerel

Selman Yurdaer İsmail Tartar Orhangazi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title