Haberler

Bursa'da Tophane Parkı'ndaki Silahlı Kavga

Bursa'da temmuz ayında tarihi Tophane Parkı'nda çıkan kavgada bir kişiyi öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan baba-oğul hakkındaki iddianame tamamlandı.

Bursa'da temmuz ayında tarihi Tophane Parkı'nda çıkan kavgada bir kişiyi öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan baba-oğul hakkındaki iddianame tamamlandı.

İddianamede, Tacettin Başoral'a ateş eden Erkan Serbest'in müebbet, oğlunu yaralayan Başarol'u başından vurup öldüren baba Rıdayettin Serbest'in de 23 yıl hapis cezasına çarptırılması istendi.

Parktaki güvenlik kameralarına da yansıyan olaya ilişkin cumhuriyet savcısı tarafından hazırlanan iddianamede Adli Tıp Kurumu raporuna yer verildi. Rapora göre tutuklu sanıklardan Erkan Serbest'in, olayda ölen Tacettin Başoral'a üç el ateş ettiği, Başoral'un da tabancasıyla karşılık verdiği ifade edildi.

Bunun üzerine baba Rıdayettin Serbest'in bacağından yaralanarak yere düşen Başoral'ı tabancayla başından vurduğu belirtilen iddianamede, Başoral'ın hayatını kaybetmesine tutuklu iki sanığın silahından çıkan mermilerin yol açtığı kaydedildi.

İddianamede, Türk Ceza Kanunu'nun "haksız tahrik" hükümlerini düzenleyen maddesi doğrultusunda baba Rıdayettin Serbest'in 23 yıl, Erkan Serbest'in ise müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Dava, Bursa 7'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

-Olay

İnegöl ilçesinde mobilya üretimiyle uğraşan Rıdayettin ve oğlu Erkan Serbest, müteahhit Engin Hacılar ile atölye yapımı için anlaşmıştı. Söz verdiği tarihte atölyeyi bitirip teslim etmediği ileri sürülen Hacılar ile Rıdayettin ve Erkan Serbest arasında anlaşmazlık çıkmıştı. Bunun üzerine taraflar, meseleyi konuşmak için 13 Temmuz'da tarihi Tophane Parkı'nda buluşmuştu.

Buluşma yerine Rıdayettin ve Erkan Serbest'in yanı sıra Engin Hacılar ile iki arkadaşı da gelmişti. Taraflar bir süre konuştuktan sonra tartışmaya başlamış ve kavga çıkmıştı. Bunun üzerine birbirlerine tabancalarla ateş eden iki kişiden Erkan Serbest göğsünden, Hacılar'ın arkadaşı 35 yaşındaki Tacettin Başoral da bacağından yaralanmıştı. Baba Rıdayettin Serbest de vurulup yere düşen oğlu Erkan Serbest'in tabancasını alıp Başoral'ın kafasına ateş etmişti.

Yaralılar Erkan Serbest ve Başoral Muradiye Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış, Başoral kurtarılamamıştı.

Polis ekipleri, oğlunun yanında ambulansla hastaneye giden İnegöl ilçesi Alanyurt Üçevler Mahalle Muhtarı Rıdayettin Serbest'i gözaltına almıştı. Rıdayettin Serbest ile tedavisinin ardından taburcu edilen Erkan Serbest, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Kaynak: AA / Yerel

Adli Tıp Kurumu Hacılar Tophane Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title