Haberler

Bursa'da "Ortadoğu'da Hak İhlalleri ve Mültecilik" Konferansı

Bursa'da, mülteci sorunlarının tartışıldığı "Ortadoğu'da Hak İhlalleri ve Mültecilik" konulu konferans düzenlendi.

Bursa'da, mülteci sorunlarının tartışıldığı "Ortadoğu'da Hak İhlalleri ve Mültecilik" konulu konferans düzenlendi.

İbrahim Paşa Kültür Merkezi'nde Kültür-Sanat Ürünleri ve Turizm Ticaret A.Ş tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Uluslararası Mülteci Hakları Derneği Başkanı Uğur Yıldırım ve gazeteci Hayrunnisa Çiçek katıldı.

Yıldırım, bu konferans ile güncel konuları gündeme getirerek, mültecilere insanların perspektifli bakış açısıyla bakmayı öğretmeyi hedeflediklerini söyledi.

Mülteci konusunun önemli olduğuna değinen Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bununla ilgili uğraşılabilmesi için biraz uluslararası durumunu, hukuki durumunu, diğer haklarını bu hakların nasıl korunduğunu, ne gibi durumda bu hale düştüklerini; birçok hususu aslında değerlendirmek, bununla ilgili donanımlı olmak, onlara yardımcı olurken bile donanımlı olmanız gerekiyor. Mülteciler haklarını bilmiyor. Bırakın hakkını bilmeyi, kendi ülkesinden dışarıda yolunu izini bilmediği, nasıl başvuracağını bilmediği, dilini bilmediği bir ortamda bu hakları olsa bile, bu haklarından nasıl istifade edebilir veya bu haklar ona verilmediği zaman nasıl bu hakkını arayabilir konusunda maalesef bilinçsiz ve donanımsız oluyor. Eğer biz de onlara yardım edenler olarak bu noktada donanımlı değilsek aslında biz de onlara çok faydalı olamıyoruz."

Konferansa konuşmacı olarak katılması beklenen, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu üyesi avukat Gülden Sönmez hastalığı sebebiyle katılamadı.

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title