Haberler

Bursa'da Kültür Sanat

BDT, "Profesyonel", "Karı Koca Arasında Ufak Tefek Cinayetler", "Sırça Köşk" ve "Aklı Olan Durmaz" oyunlarını sahneye koyacak.

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Profesyonel", "Karı Koca Arasında Ufak Tefek Cinayetler", "Sırça Köşk" ve "Aklı Olan Durmaz" oyunlarını sahneleyecek.

Duşan Kovaçeviç'in yazdığı, Başar Sabuncu ve Bilge Emin tarafından Türkçeye çevrilen "Profesyonel" adlı oyunun yönetmenliğini Işıl Kasapoğlu yapıyor. Dekor tasarımını Nurettin Özkönü'nün üstlendiği oyunda, Yetkin Dikinciler, Bülent Emin Yarar, Gülen Çehreli ve Birol Engeler aynı sahneyi paylaşıyor.

Sırp yazar Duşan Kovaçevic'in Yugoslavya'daki büyük dönüşümden önceki ve sonraki toplumsal-politik yaşamı, entelektüelin yaşam öyküsü içinde, kara mizah ve ironik bir üslupla anlattığı oyunda, 40 yaşlarındaki bir edebiyat adamının, bir sekreterin ve gizli polisin sürprizlerle dolu hikayesi ele alınıyor.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bugün ve yarın 20.00, 15 Şubat'ta ise 15.00 ve 20.00 saatlerinde izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Eric-Emmanuel Schmitt'in yazdığı, Mustafa Kurt'un yönettiği "Karı Koca Arasında Ufak Tefek Cinayetler"in dekor tasarımı Sertel Çetiner, kostüm tasarımı Özge Akarsu, ışık tasarımı da Zeynel Işık'a ait. Sinan Demir ve Demet Oran'ın rol aldığı oyunda, çiftlerin evliliklerindeki ihmaller, sıkıntılar, alışkanlıklar, eksiklikler, fark edilmezlik, değişkenlik, cimrilik, üşengeçlik, olumlu olumsuz durumlar, mutluluk ve mutsuzluklar işleniyor.

Oyun, Feraizcizade Oda Tiyatrosu'nda bugün, yarın ve 15 Şubat'ta saat 18.00'de tiyatroseverlerle buluşacak.

Ülker Köksal'ın yazdığı "Sırça Köşk" oyununun yönetmenliğini, Harun Türköz üstleniyor. Dekor tasarımını Melih Karakurt, kostüm tasarımını Aytuğ Dereli, ışık tasarımını Mehmet Yaşayan'ın yaptığı oyunda Çağlar Ozan Aksu, Emre Işık, Mutlu Dereli, Savaş Ak, Şafak Pak, Hayati Özen ve Derya Gümral'ın da aralarında bulunduğu 21 kişi rol alıyor.

Keloğlan, Karagöz, Hacivat, Nasreddin Hoca gibi kahramanların canlandırıldığı oyunda Balpınar köylülerinin, Sırça Köşk'teki devden, Keloğlan ve arkadaşlarının yardımıyla nasıl kurtulduğu şarkı, şenlik ve danslarla anlatılıyor. Oyun, AVP Sahnesi'nde 16 ve 18 Şubat'ta saat 14.00'te sahneye konulacak.

Kerem Kobanbay'ın yazdığı, Ömer Naci Topcu'nun yönettiği "Aklı Olan Durmaz"ın dekor tasarımını Aytuğ Dereli, kostüm tasarımını İnci Kangal, ışık tasarımını da Ali Karaman yapıyor.

Harun Türköz, Emre Işık ve Arzu Özyürekin'in aralarında bulunduğu 19 kişinin rol aldığı oyunda, topluma uyum sağlayamayanların dünyasından, anlamsızca toplumu yönlendiren kurallar dizisi eleştiriliyor. "Kim deli" sorusunun yanıtının arandığı oyunda, gerçeği görenlerin mi yoksa işine geleni görenlerin mi deli olduğu irdeleniyor.

AVP Sahnesi'nde sergilenecek oyun, 18 ve 19 Şubat tarihlerinde saat 20.00'den itibaren sunulacak.

Bursa Şehir Tiyatrosu

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, "Buzlar Çözülmeden" oyununu sahneleyecek.

Türk tiyatrosunun önemli yazarlarından Cevat Fehmi Başkut'un klasikler arasında yer alan oyunun yönetmenliğini, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurhan Tekerek, dekor tasarımını Akın Tezer Tunalı, kostüm tasarımını Bengisu Mukiyen, müziklerini ise Murat Gedikli üstleniyor.

Oyunda, kar yüzünden yolları kapanan kasabaya gelen ve yeni kaymakam olduğu zannedilen kişinin hikayesi anlatılıyor. Oyun, bugün ve yarın saat 20.00'de, 15 Şubat'ta ise 14.00'te Tayyare Kültür Merkezi'nde izleyicisiyle buluşturulacak. - Bursa

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title