Haberler

Bursa'da Kültür-Sanat

Güncelleme:

BDT, "Martı", ''Tek Kişilik Yaşam'' ve "Kaçaklar" oyunlarını sahneye koyacak.

Bursa Devlet Tiyatrosu, "Aklı Olan Durmaz", "Aşk Bir Şey Değildir" ve "Çizmeli Kedi" oyunlarını sahneleyecek.

Kerem Kobanbay'ın yazdığı, Ömer Naci Topcu'nun yönettiği "Aklı Olan Durmaz"ın dekor tasarımını Aytuğ Dereli, kostüm tasarımını İnci Kangal, ışık tasarımını da Ali Karaman yapıyor.

Harun Türköz, Emre Işık ve Arzu Özyürekin dahil 19 kişinin rol aldığı oyunda, topluma uyum sağlayamayanların dünyasından, anlamsızca toplumu yönlendiren kurallar dizisi eleştiriliyor. "Kim deli?" sorusunun yanıtının arandığı oyunda, gerçeği görenlerin mi yoksa işine geleni görenlerin mi deli olduğu irdeleniyor.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bugün ve yarın saat 20.00'de, cumartesi günü ise 15.00 ve 20.00'den itibaren izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Şahin Örgel'in yazdığı, Ali Volkan Çetinkaya'nın yönettiği "Aşk Bir Şey Değildir" oyununun dekor tasarımını Ufuk Üsterman, kostüm tasarımını Ceren Karahan, ışık tasarımını da Yüksel Aymaz üstleniyor. "Nihal" karakterini Ecehan Şarman Çetinkaya'nın, "Tekin" karakterini de Ali Volkan Çetinkaya'nın canlandırdığı oyunda, evli bir çift odağında kadın-erkek ilişkileri anlatılıyor.

Oyun, bugün, yarın ve 25 Ocak'ta 18.00'den itibaren Feraizcizade Oda Tiyatrosu'nda sahnelenecek.

Charles Perrault'un yazdığı, Metin Arslan'ın çevirdiği "Çizmeli Kedi" çocuk oyununu da Berrin Kulya Balkanlar yönetiyor. Dekor ve kostüm tasarımını Aytuğ Dereli, ışık tasarımını Ali Karaman, dans düzenini Berrin Kulya Balkanlar'ın yaptığı oyunda, Harun Türköz rol alıyor. Oyun, AVP Sahnesi'nde 26 Ocak'ta saat 14.00'ten itibaren minik izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Bursa Şehir Tiyatrosu

Bursa Şehir Tiyatrosu ise Tarık Buğra'nın yazdığı, Mustafa Sekmen'in yönettiği "Osmancık" oyununu sahneleyecek.

Oyunun dekor ve kostüm tasarımını Akın Tezer Tunalı, ışık tasarımını Zeynel Işık yapıyor. 36 kişinin rol aldığı oyun, Osman Gazi'nin tarih sahnesine çıkışını ve Osmanlı Devleti'nin kuruluşunu konu alıyor. Oyun, Tayyare Kültür Merkezi'nde bugün ve yarın saat 20.00'de, 25 Ocak'ta da saat 14.00'te sahneye konulacak.

Kazakistan'dan Türkiye'ye ilk kez gelecek Karagandı Senfoni Orkestrası, 26 Ocak'ta Bursa'da konser verecek. Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı iş birliğinde, Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde saat 19.30'da gerçekleştirilecek konserde, Karagandı Senfoni Orkestrası, Türk dünyası, çağdaş, klasik müzik eserleri ile sahne alacak.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Aytuğ Dereli Harun Türköz Ali Karaman Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title