Haberler

Bursa'da Kıtalar Arası Sanat Buluşması

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve TÖMER iş birliğiyle Türkçe öğrenmek için 28 ülkeden gelen yüksek lisans ve doktora öğrencilerine, Bursa Sanat ve Meslek Eğitim Kurslarında (BUSMEK) geleneksel Türk el sanatIarından ebrunun aşamaları gösterildi.

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve TÖMER iş birliğiyle Türkçe öğrenmek için 28 ülkeden gelen yüksek lisans ve doktora öğrencilerine, Bursa Sanat ve Meslek Eğitim Kurslarında (BUSMEK) geleneksel Türk el sanatIarından ebrunun aşamaları gösterildi.

Merinos Kurs Merkezi'nde, Usta Öğretici Elif Aydın ve kursiyerlerinin yaptığı çalışmaları ilgiyle izleyen yabancı konuklar, sırayla teknelerin başına geçerek hünerlerini sergiledi.

Ebrunun nasıl yapıldığı konusunda katılımcılara bilgi veren Aydın, özellikle kök boya, kitre ve at kılından yapılan fırçaları anlattı.

Portekiz, Etiyopya, Afganistan, Ukrayna, Arap ve Afrika ülkelerinden gelen birçok öğrenci, bu tür etkinlikler sayesinde hem Türk kültürünü tanıdıklarını hem de farklı insanlarla tanışarak Türkçelerini geliştirdiklerini belirtti.

Yaptıkları ebru çalışmalarını evlerine götürecek öğrenciler, bu eşsiz sanatı ülkelerinde de tanıtmak istediklerini dile getirdi. - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

Elif Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title