Haberler

Bursa'da Kadın Cinayetlerini Protesto Eylemi

Bursa Kadın Platformu iki gün içinde 6 kadın cinayeti işlenmesini protesto etmek için eylem yaptı.

Bursa Kadın Platformu iki gün içinde 6 kadın cinayeti işlenmesini protesto etmek için eylem yaptı. Platform üyeleri, yaşananların karşısında TBMM'yi gerekli yasal düzenlemeleri yapmaya davet etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi binası önünde toplanan Bursa Kadın Platformu üyeleri, son günlerde artan kadın cinayetlerini protesto etti. Platform adına konuşan Bursa Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Sekreteri Hülya Aslangiray, bu hukuk sistemi ile cinayetlerin meşrulaştırıldığını öne sürdü. Yaşanan erkek şiddetinin cezasız kaldığını belirten Aslangiray, aileye mecbur bırakan politikalar nedeniyle kadınların her gün öldürüldüğünü ifade etti.

Kadın cinayetlerine haykırmak için ev işi, çocuk bakımı dayatmalarına kulak asmadan sokaklara çıktıklarını dile getiren Aslangiray şunları söyledi:

"Meclis'in olağanüstü toplanması için ses çıkarıyoruz. Kadınlara ilişkin nadiren konuşurken gördüğümüz Aile Bakanı Ayşenur İslam, erkek şiddeti konusunda konuşmuyor. Devlet kadın cinayetlerini gündeme almayan ve etkili mücadele yöntemleri kurmayan, yasama ve yürütme ile haksız tahrik indirimleri ile erkeklere teşvikler sunan yargısı ile kadın cinayetlerinden sorumludur."

Eylem sırasında platform üyeleri kadın cinayetlerini protesto eden sloganlar attı. Eyleme annesi ile gelen 2 yaşındaki Asmin Koçere ise sempatik tavırlarıyla en küçük eylemci olarak dikkat çekti. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

8 Mayıs Boğa Yeniayının Burçlara Etkisi: Yeni Başlangıçlar, Fırsatlar ve Yenilenme Zamanı FED faiz kararı toplantısı ne zaman, saat kaçta açıklanacak 2024? FED faiz kararı ne olur? 10 Mayıs hangi burç? 10 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 10 Mayıs tarihi hangi burç olur? 18 Mayıs tatil mi? 18 Mayıs'ta okullar tatil olacak mı? 18 Mayıs hangi güne denk geliyor? GALATASARAY, ZAHA'YI GÖNDERİYOR MU? Okan Buruk kararını verdi: ZAHA TRANSFER Mİ OLUYOR? #9917 Amasya Belediyesi hangi parti? Amasya Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bekçilik alımı ne zaman 2024? 1. Dönem bekçilik alım başvuru şartları nedir, başvuru tarihi belli oldu mu? TRABZONSPOR İLK 11'LERDE KİM VAR? Trabzonspor, Fatih Karagümrük maçında ilk 11'ler kim? #9917 TRABZONSPOR - FATİH KARAGÜMRÜK MAÇI SAAT KAÇTA? #9917 Trabzonspor Fatih Karagümrük maçı HANGİ KANALDA? CANLI İZLE! AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ açıklandı mı? #128204 AÖF final sınavları ne zaman? Talasemi nedir? Talasemi hastalığı tedavisi nedir? Antalyaspor'un yeni teknik direktörü kim oldu? Alex de Souza ile anlaştılar mı? İnci Taneleri hangi gün? İnci Taneleri dizisi ne zaman, hangi kanalda yayınlanıyor? İnci Taneleri yayın bilgileri! Buse Varol kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buse Varol kaç yaşında, nereli? Buse Varol biyografisi! Fenerbahçe en son ne zaman şampiyon oldu? Fenerbahçe en son şampiyon olduğunda altın ne kadardı? Dolar ve euro kaç TL'ydi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title