Haberler

Bursa'da Çevreyi Kirleten İşletmeler Kapatılacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çevreyi kirleterek üretim yapan işletmelerin "büyüklükleri ne olursa olsun" kapatılacağını bildirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çevreyi kirleterek üretim yapan işletmelerin "büyüklükleri ne olursa olsun" kapatılacağını bildirdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Altepe, BURULAŞ'taki başkanlık makamında Bursa Mermerciler Odası, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) 15. Komite ve Yıldırım Sanayici İşadamları Derneği (YILSİAD) yetkilileriyle görüştü.

Görüşmelerde konuşan Altepe, çevre kirliliğine savaş açtıklarını belirterek, 28 yıl önce çıkan fakat uygulanmayan çevre yönetmeliği esaslarının bundan sonra harfiyen yerine getirileceğini, yönetmelikler dışında hareket eden, çevreyi kirleterek üretim yapan fabrikaların büyüklükleri ne olursa olsun kapatılacağını bildirdi.

Altepe, Bursa'da yapılan üretimde özellikle Almanya modelinin esas alınması gerektiğini, özellikle bu ülkede olmak üzere Avrupa'nın birçok ülkesinde her işletmenin sanayi bölgesinde yer almadığını, kurumların kapasite ve üretim sahalarına göre mahalle aralarında, köylerde bile kimseyi rahatsız etmeden, çevreyi kirletmeden başarıyla faaliyet gösterdiğini vurgulayan, şöyle devam etti:

"Almanya'da her köyde fabrika var. Mermerci, boyahaneci de var. Diğer imalatçılar da var. Ama kimse kimseye zarar vermiyor. Ne yanındaki komşusuna, ne esnaf arkadaşına ne de çevreye... Her köşede her türlü imalat var. Ona göre düzenlemeler yapılmış. Bursa'da da herkes kendisine çeki düzen verse, çevre hassasiyetleri gözetilse, hiçbir sıkıntı olmayacak. Problemler çok daha kısa yoldan giderilecek." - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

Recep Altepe Almanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title