Haberler

Bursa'da Adliye Sarayının Temelini Üç Bakan Birlikte Attı

Bursa'da adliye sarayının temelini üç bakan birlikte attı (2)BAKAN ALA: BU MİLLETİN ŞAMARINI YEDİĞİNİZ ZAMAN BİR DAHA DOĞRULAMAZSINIZBursa Samsun Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen Bursa Samsun Günleri açılışına katılan İçişleri Bakanı Efkan Ala, Türkiye'yi bölmek isteyenlere karşı, "Bu milletin şamarını yediğiniz zaman bir daha doğrulamazsınız. Bu millet bir evladını şehit verir, ama memlekete bir saldırı olduğu zaman topyekün karşısında durur" dedi.

Bursa'da adliye sarayının temelini üç bakan birlikte attı (2)

BAKAN ALA: BU MİLLETİN ŞAMARINI YEDİĞİNİZ ZAMAN BİR DAHA DOĞRULAMAZSINIZ

Bursa Samsun Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen Bursa Samsun Günleri açılışına katılan İçişleri Bakanı Efkan Ala, Türkiye'yi bölmek isteyenlere karşı, "Bu milletin şamarını yediğiniz zaman bir daha doğrulamazsınız. Bu millet bir evladını şehit verir, ama memlekete bir saldırı olduğu zaman topyekün karşısında durur" dedi.

Merinos Atatürk Kültür Merkezi'deki Bursa Samsun Günleri açılışına İçişleri Bakanı Efkan Ala, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılışında konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, insanların hangi şehirden, hangi coğrafi bölgeden geldiklerini hatırlamaları, bilmeleri gerektiğini belirterek, "Yaşadığımız yerde tabi ki yaşam alanınıza çok büyük bir katkı sağlamamız gerekiyor. Samsun'un zaten çalışkan, vefakar ve vefalı insanlarının da Bursa'da şehrin gelişimine, ekonomisine, sosyal hayatına ve Türkiye'mizin ekonomisine büyük katkı verdiklerini düşünüyorum" dedi.

Cumhurbaşkanıyla birlikte stadın açılışına katıldığını hatırlatan Kılıç, "Tabi orada Cumhurbaşkanımızın, 'Arena kelimesini en kısa sürede çözelim' diye bir sözü olmuştu. Siyasetçi olarak en yakın çalıştığımız kesim sivil toplum kuruluşlarıdır. Sivil toplum olmadan toplumun ilerlemesi, değişmesi, kendini geliştirmesi mümkün değildir. Onun için bu çalışmalara büyük önem veriyoruz. Bu noktada sporun da, siyasetinde bu tip çalışmaların bir arada sivil toplum çalışmaları olduğunu düşünüyoruz. En büyük sivil toplum örgütleri siyasi partilerdir. Onlara oy verenler, gönül verenler bunun en güzel örneğidir. Samsun ve Bursa kendi dinamikleri içerisinde farklı alanlar var. Bunu farklı alanları bir araya getirerek ileriye dönük bir birliktelik olabilir. Sanayide, turizmde, farklı imalat sanayisinde bu işbirliği olabilir. Örneğin Samsun'da şu anda cerrahi el aletleri sanayisi var, Bursa'daki sanayide ortadaö dedi.

'BİZİM YERİN ÜSTÜNDE OLANA İHTİYAÇ VAR"

Kılıç'ın ardından kürsüye çıkan İçişleri Bakanı Efkan Ala, 'Bursa ve Samsun dediğimiz zaman Osmanlı'nın kuruluşu akla gelir. Bursa kuruluşun şehridir. Samsun dediğimiz zamanda kurtuluş akıllara gelir. Bu birlikteliğin verdiği mesajı bütün ülkeye buradan haykırmanın gerekiyor. Türkiye hızla büyüyor. Dünya baş aşağı giderken, ekonomik kriz ile uğraşırken Türkiye'de siyasal istikrar bizi büyütüyor. Bizim yerin altında olanlara ihtiyacımız yok. Bizim yerin üstündeki yürekleri bir arada çarpan yüreklere ihtiyacımız var. Yerin üstündeki insanımızı fark ettiğimiz sürece kendi değerlerimize fark ettiğiniz sürece başkasına ihtiyaç duymadan tam yol ileri gideceğiz. Kişi başına düşen milli gelirimizi de Avrupa Birliği standartlarında çıkaracağızö diye konuştu.

Maşaları kullananların ülkeyi yıkamadığına dikkat çeken Ala, 'Çünkü Samsun vardı, Bursa vardı, yıkamalıyız. Şimdi yine karıştırmaya çalışıyorlar. Maşayı elinde tutan patronların dağıtılmadığını masalarda atabilir mi' Senin sahibin dağıtılmamış, seni elinde tutan dağıtılmamış, seni kullanan bu memlekete zarar içten verebilir misin? Onun için aklınızı başınıza alın. Bu millete zarar verebilirsiniz. Ama bu milletin şamarını yediğiniz zaman bir daha doğrulamazsınız. Bu millet bir evladını şehit verir, ama memlekete bir saldırı olduğu zaman topyekün karşısında durur. O şehitlerini de unutmaz. Memleketinden de herhangi bir çakıl taşını kimseye vermez. Misafir olarak gelecek misin? 3 milyon Suriyeli kardeşimizi dünya seyrederken biz onları misafir ettik. Misafirperver olduğumuza kuşku yok. İhtiyacı olana yardım ederiz, soframızda ortak ederiz. Ülkemizde dışarıdan kimseyi ortak etmeyizö şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Efkan Ala Türkiye Samsun Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Ayşe Dinçer kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Ayşe Dinçer kaç yaşında, nereli? Ayşe Dinçer biyografisi! BAHAR 11. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Bahar 11.bölümde (son) neler oldu? Telepati Nedir ve Nasıl Yapılır? Akıl Okuma Mümkün mü? BAHAR DİZİSİ BUGÜN YOK MU? #127916 Bahar 12. bölüm neden yok? 6- 10 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ #128226 Bu hafta halka arz var mı, yeni halka arz olacak mı? Halka arz olan şirketler hangileri? MEB ÖĞRETMEN ATAMASI BAŞVURULARI | MEB atama başvurusu ekranı! Başvurular ne zaman, nereden yapılacak? MEB ÖĞRETMEN ATAMASI BAŞVURU EKRANI! E-Devlet 20 bin öğretmen ataması başvuru nereden yapılır? İyi Kadın Sendromu Nedir ve Belirtileri Nelerdir? MEB ÖĞRETMEN ATAMASI 2024! #128226 20 bin öğretmen ataması başvuruları nasıl yapılır? Öğretmen ataması başvuru ne zaman? 2024 Eurovision ne zaman? Eurovision yarı final saat kaçta, hangi kanalda? MEB Öğretmen ataması başvuru tarihi açıklandı mı? Başvurular nereden, nasıl yapılır? Öğretmen ataması branş dağılımı belli oldu! MEB 2024 ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama başvuruları ne zaman? MEB Atama başvuruları nasıl yapılacak? 2024 Öğretmen atamasından KPSS ve mülakat var mı? Kontenjanlar ve branş dağılımı açıklandı mı? Öğretmen atama sayısı belli oldu! MEB Öğretmen kadro ve branş dağılımı ne olacak? Hangi branştan ne kadar atama yapılacak? YASİN CENGİZ NE KADAR KAZANIYOR? Yasin Cengiz kimdir, nereli?
title