Haberler

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe Açıklaması

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Biz her alanda yetkileri istiyoruz.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Biz her alanda yetkileri istiyoruz. Para falan da istemiyoruz. Bizim kaynağımız var. 'Para vermeseniz de olur yetki verin' diyen Bursa'dan başka da il yok. 'Para verilmedikten sonra yetkiyi ne yapalım?' diyorlar. Yetkiler verilsin, biz yapalım diğer iller de arkamızdan gelsin" dedi.

Altepe, düzenlediği basın toplantısında, Bursa'da hayata geçirdikleri projelerin yanı sıra Bursa'yı geleceğe taşıyacak yeni projelerini ve Belediye Başkanı olarak geçirdiği "6 yılı" değerlendirdi.

Atatürk Kongre Kültür Merkezi Yıldırım Beyazıt Salonu'nda yapılan toplantıda, Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketler tarafından 6 yılda hayata geçirilen hizmetler hakkında bilgi veren Altepe, siyasi görüş ayrımı yapmaksızın, kente katkı sağlayacak herkesle uyum içinde çalıştıklarını ve Bursa'da bir ahenk dönemi yaşandığı söyledi.

Bursa'nın değerinin ancak Bursalılar tarafından bilineceğini ifade eden Altepe, şöyle devam etti:

"Her alanda tüm yetkilere talibiz. 115 kilometresi deniz 170 kilometresi göl sahili olmak üzere yaklaşık 300 kilometrelik sahili bulunan Bursa'nın Ankara'da hazırlanan kıyı yönetimi strateji planlarında bulunmuyor. Çünkü Bursa'nın aynı zamanda bir sahil kenti olduğunu ancak Bursalılar bilir. Biz bunun için yetkileri istiyoruz. Bakın tarihi eserlerle ilgili yetkileri aldık. Bu konuda hemen çalışmaları başlattık. Tüm külliyelerimizde çalışıyoruz. Tarihi eserlerimiz pırıl pırıl ortaya çıktı. Sonuçta Bursa UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girdi. Neden sahillerimiz de hızla gelişmesin. Uludağ neden gelişmesin. Biz her alanda yetkileri istiyoruz. Para falan da istemiyoruz. Bizim kaynağımız var. 'Para vermeseniz de olur yetki verin' diyen Bursa'dan başka da il yok. 'Para verilmedikten sonra yetkiyi ne yapalım' diyorlar. Yetkiler verilsin, biz yapalım diğer iller de arkamızdan gelsin."

Altepe, "Tarih Başkenti" kimliğinin Bursa'nın en önemli özelliği olduğunu vurguladı. Son altı yılda hayata geçirdikleri yatırımlarla ecdat yadigarı eserlerin pırıl pırıl bir şekilde kenti süslediğini hatırlatan Altepe, şunları kaydetti:

"Sur restorasyonları ile ilgili çalışmalarda artık sona geldik. Sadece Kaplıca Kapı kaldı. Bey Sarayının da gün yüzüne çıkarılması için projelerimiz hazır. Yeni Orduevi'ni Büyükşehir Belediyesinin yapacağını ve eski binaların yıkılarak altından Bey Sarayı çıkacak. Devam eden restorasyon çalışmalarının yanında Büyükşehir sınırlarına dahil olan yeni ilçelerde tarihi ve kültürel mirası ayağa kaldırma çalışmalarına başladık. İznik Gölü içinde havadan görüntüledikleri batık bazilikanın 2014 yılının en iyi 10 keşfi arasında gösterildi. İznik bizim için başlı başına bir değer. Sadece bizim için değil, Hristiyan alemi açısından da çok önemli bir merkez. Bu neden Roma tiyatrosundan surlara, Yeşil Camii'nden Bayraklı Tepe'ye yapılacak sosyal tesise kadar her alanda çalışmalarımız başladı. Bunun yanında kentimizdeki tüm istiklal şehitliklerinin düzenlemesine yönelik çalışmalar yaptık. Çanakkale Savaşlarında en fazla şehit veren il olan Bursa'nın adını bir kez daha ülke gündemine taşıdık ve Çanakkale'de gerçek şehitliklerden biri olan Bursa şehitliğini yeniden düzenleyerek ziyarete açtık."

Altepe, yeni stadyumda çalışmalara hızla devam ederek sezona yetiştirmeyi ve yeni şampiyonlukların yeni statta yaşanacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Yıldırım Beyazıt Recep Altepe Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
title