Haberler

Bursa: Bursa'da S Plaka Sınırlaması Servislerin Fiyatını Yükseltiyor

- Bursa'da Trafik Komisyonu Kararı ile 1998 Yılında Servis Araç Sayısına Tahdit Getirilmesinden Sonra 8 Yıldır Hiçbir Yeni Plaka Verilmemesi, S Plaka Fiyatlarını 85 Bin YTL Ye Çıkartırken, Servis Taşıma Ücretlerinin Artmasına, Kalitenin Düşmesine Sebep Oldu.

- Bursa'da Trafik Komisyonu kararı ile 1998 yılında servis araç sayısına tahdit getirilmesinden sonra 8 yıldır hiçbir yeni plaka verilmemesi, S plaka fiyatlarını 85 bin ytl ye çıkartırken, servis taşıma ücretlerinin artmasına, kalitenin düşmesine sebep oldu.

Bursa'da servis firmaları adına Büyükşehir Belediyesi'ne verdikleri çözüm tekliflerinin kabul görmediğini belirten BTSO Meclis Üyesi Mehmet Tosun, son 8 yılda sadece 200 tane minübüsten sevris taşımacılığına geçen aracın dışında yeni plaka verilmemesinin bu sahada bir rantiye oluşturduğunu söyledi. Mehmet Tosun, "Şu anda servis taşıması yaptığımız bir aracın fiyatı 50 bin lira iken, üzerine takılacak plakanın değeri 85 bin liraya çıktı. Aynı uygulama Ankara ve İzmir'de de var. Ancak bu şehirlerin İl Trafik Komisyonları, ilgili kanunda belirtilen, yıllar irtibariyle artan işçi ve öğrenci sayısına göre yeni plaka verilir hükmü çerçevesinde sayılarını her yıl arttırıyorlar. Bursa'da Büyükşehir Belediyesi ise, bu artışa gitmeyerek, plakadan rant sağlanmasına sebeb oluyor. Master ulaşım planı çerçevesinde servis işinin raylı sistemle yapılması öngörülüyor. Biz bu planı destekliyoruz. Ancak Bursaray'ın doğu etabının Kestel'e kadar tamamlanması, üniversite etabının bitmesi ve Demirtaş Organize Bölgesine doğru olan D etabının da devreye alınması 2012 yılından önce mümkün olmayacaktır. Biz raylı sistem ile servis hizmetine, modern şehircilik anlayışına karşı değiliz. Ancak bu ulaşım entegrasyonu sağlanması yönünde de bir gayret göremiyoruz. Vardiyada gece servisi yapılabilecek mi, işçilerin fabrikalardan istasyonlara dikey taşımaları nasıl yapılacak. Bu konularda belediye bir çalışma sergilemiyor. Bu sıkıntıya çözüm İnegöl Belediyesi'nin yaptığı gibi, yıllık geçici ilave servis plakası izinleri ile bulunalabilir. İnegöl Belediyesi, işçi ve öğrenci miktarındaki artış oranlarını belirleyip , yeterli sayıda plakaya yıllık geçici imkan verdi. Bir ilçede bile bu sıkıntı rahatlıkla çözülürken ne hikmetse Bursa'da belediye bu konuda bir adım atmıyor. Yeni plakalardan sağlanacak gelirde Bursa Belediyesine kalacak. 8 yıl önce Bursa'da 3-4 sanayi bölgesi varken, bugün aktif 9 organize sanayi bölgesi bulunuyor. İşçi ve öğrenci sayısında artışlar kayıt altındadır. Bunlara bakılarak S plaka sayısı arttırılmalıdır. Servis taşımacılık sözleşmeleri yıl sonlarında yenileniyor. Bu ay içinde bu sıkıntıya çözüm üretilerek, servis taşımacılığında büyük kurumsal firmaların karşılaşacağı fiyat artışı ve hizmet kalitesindeki düşüş yapılacak plaka artışı ile önlenmelidir. Belediyenin bu anlaşılmaz tavrından dolayı, 250 bin öğrenci velisi ile binlerce firma servis ücretlerinde değerinin üzerinde bedel ödüyor." diye konuştu.

Kamil Koç Yönetim Kurulu Başkanı Sena Kaleli'de ellerinde servis hizmetleri için yüzlerce otobüs bulunmasına karşılık, çalıştıracak plaka bulamadıklarını, plaka sahiplerinin göğsünü gerer gere fahiş fiyatlar istediğini, bu fiyatları servis bedellerine yansıtmakta zorlandıklarını anlattı.

Diğer taraftan firmaların kendi adlarına tescilli araçlarla personel ve öğrenci taşımasına imkan sağlandığı için, bazı servis firmalarının da, çalıştıkları kuruluşlar adına iyi niyet çerçevesinde araçları tescil ettirdikleri ancak bununda hukuki anlamda griftliklere ve sıkıntılara yol açtığına dikkat çekildi. Taşıma sektörünün kaza ve risk grubu yüksek olması sebebiyle böyle ilişkilerin ileride sıkıntılara yol açabileceği kaydedilerek, belediyenin servis plakasındaki sıkıntıyı çözmesini istediler.

(İRF-MŞ)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title