Haberler

Bursa - Abd'lileren Hem Ticaret Hem Ziyaret Bursa'da Trafiğe Kapatılan Caddede Yürüdüler, Atatürk Anıtı İle Fotoğraf Çektirip Mehter Konseri Dinlediler

Bursa'yı Ziyaret Eden Amerika Birleşik Devletleri'nden Gelen 33 Kişilik İşadamı Heyeti, Trafiğe Kapatılan Caddede Yürüyüp, Atatürk Anıtı ile Bol Bol Hatıra Fotoğrafı Çektirerek, Mehter Takımı'nın Verdiği Konseri Dinlediler.bursa'ya Hayran Kalan Heyet Üyeleri Adına Konuşan Kentucky Bölgesi Ticaret Odaları Başkanı Josef Reagan,"güzelliklerini Görüp Aynı Zamanda İş Yapmak İçin Geldik." Dedi.

BURSA'yı ziyaret eden Amerika Birleşik Devletleri'nden gelen 33 kişilik işadamı heyeti, trafiğe kapatılan caddede yürüyüp, Atatürk Anıtı ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirerek, Mehter Takımı'nın verdiği konseri dinlediler.Bursa'ya hayran kalan heyet üyeleri adına konuşan Kentucky Bölgesi Ticaret Odaları Başkanı Josef Reagan,"Güzelliklerini görüp aynı zamanda iş yapmak için geldik." dedi.

Türk- Amerikan İşadamları Derneği'nin (TABA) öncülüğünde İstanbul ve Kocaeli'nde görüşmeler yapan ABD'li 33 işadamı bugün Bursa'ya geldi. Heyeti makamında kabul eden Bursa Valisi Şahabettin Harput, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ile ABD arasında çok güçlü ilişkiler olduğunu ve bundan sonra da artarak devam edeceğini belirterek, "Bir imparatorluğa başkentlik yapmış şehirde sizi karşılamaktan çok memnunum. İnsanların ve ülkelerin ilişkileri birbirlerini tanımalarında karşılıklı gidiş gelişler çok önemli. Görüşmeler insanları yakınlaştırıyor. Bu ziyareti de Türkiye-ABD ve ABD -Bursa açısından önemsiyoruz. Bursa'da 17 tane ABD sermayeli şirket önemli bir yatırım ve istihdam yaratıyor. Bursa'nın sahip olduğu potansiyel ile ilişkilerde lokomotif olma özelliği taşıyor. Bu ziyaret buna katkı sağlayacaktır" dedi.

TABA Türkiye Genel Başkanı Uğur Terzioğlu, işadamları, ticaret ve sanayi odaları başkanları ile eyaletleri temsil eden grubu İstanbul'da ağırladıklarını kaydederek, "İzmit'in ardından Bursa'dayız. Ülkenin başkenti değil ama Osmanlıya başkentlik yapan bir şehirdeyiz. Gelen grup Bursa'dan çok etkilendi. Gezi bitinceye kadar daha da etkilenecekler" diye konuştu.

Kentucky Bölgesi Ticaret Odaları Başkanı Josef Reagan da, "Muhteşem bir ülke. Güzelliklerini görmek ve aynı zaman iş yapmak için geldik. ABD'nin birçok bölgesindeki işadamıyla birlikte buradayız. Şehriniz ekonomik yönden bizi çok etkiledi" dedi.

Reagan daha sonra Vali Harput'a kol düğmesi hediye etti. Reagan, hediye ettiği kol düğmelerinin ABD'de ilk kez milletvekili seçilenlere armağan edildiğini hatırlatarak, "Siz seçilmeden aldınız" şeklinde espri yaptı.

ABD'li heyet daha sonra valilik binası yanında bulunan Atatürk Anıtı önünde bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler. Trafiğe kapatılan Atatürk Caddesi'nden yürüyerek Orhangazi Parkı'na geçen heyet üyeleri burada Mehmet Takımı'nın konserini dinlediler. Mehter takımındakilerle de hatıra fotoğrafı çektiren heyet üyeleri daha sonra Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ettiler. Heyet üyeleri Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nı da ziyaret ederek görüşmeler yapacaklar.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title