Haberler

Burhaniye'de Umreye Gidecek Vatandaşlara Uygulamalı Eğitim

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, umreye giden vatandaşların sayısı her geçen gün artarken, umreye gidecek 43 kişi için de uygulamalı eğitim düzenlendi.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, umreye giden vatandaşların sayısı her geçen gün artarken, umreye gidecek 43 kişi için de uygulamalı eğitim düzenlendi. Cumhuriyet mahallesindeki Çifte Minareli Cami de bir araya gelen vatandaşlar, ihram giydi ve Kabe tavafı yaptı.

Burhaniye de, Diyanet İşleri Organizasyonu ile Nisan ayının ilk haftasında umreye gidecek olan 26'sı kadın 43 kişi için dördüncü eğitim programı düzenlendi. Cumhuriyet Mahallesindeki Çifte Minareli Cami de bir araya gelen umre adaylarına ihram giyilmesi ve Kabe tavafı konusunda uygulamalı bilgiler verildi. Caminin ortasına kurulan Kabe maketinin etrafında tavaf yapıldı. Eğitimi, Müftü Oğuz Metin ve Taylıeli imamı Abdullah Kıymaz verdi.

Bilgilendirme yaptıklarını anlatan Müftü Oğuz Metin," Bu dönemde umreye giden 43 vatandaşımız var. Bayağı çok olduğu için biz de bu Çifte Minareli Cami içersinde onlara uygulamalı olarak Kabe maketi üzerinde tavafın nasıl yapılacağını gösterdik. Orada hatalara yol açmasın, daha görerek zihinlerde kalsın diye böyle bir program yaptık. Bilgilendirme yaptık. İnşallah faydalı olmuştur" dedi. Umreci Mustafa Kıymaz da," Adullah hoca bizi orada yapacağımız bütün işlemleri birada öğretiyor. Maket tavafı yaptık. Onun etrafından döndük. Orada yapacak olduklarımızı gösterdi.Çok heyecanlıyız. İnşallah, oraya vardığımız zaman geri kalanlara dua edeceğiz. Buradakilere duacı olacağız. Çok heyecanlıyı" dedi. Fazıl Beyaz ise" Biz, umreye gitme heyecanı içindeyiz. Abdullah hocamın büyük gayretleri var. Hakkını helal etsin. Allah razı olsun. Daha buradan gitmeden bizi o toprakların heyecanı sardı. Allah, umreye gidip o heyecanı yaşayıp tekrar dönüp tekrar gitmeyi bizlere nasip eder. Oldukça heyecanlıyız. Günümüzün bir an öncesi gelmesini bekliyoruz. Bura da seminerlerle de bilgileniyoruz" dedi. Kafile Başkanı Adullah Kıymaz," İnşallah bu sene 43 kişi olarak umre ibadetini ifa etmek üzere yola çıkacağız. Hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bütün gayretimiz ibadetimizi güzel ifa etmek. İnşallah, bu gün uygulamalı olarak 4. seminerimizi yaptık. Nisan ayı için de yola çıkacağız. Bütün kardeşlerimizin bu görevlerini layıki vechile ifa etmeleri bizim gayemiz. Bu konuda bize destek olan yardım eden kardeşlerimize teşekkür ediyoruz" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Balıkesir Burhaniye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title