Haberler

Burhaniye'de Mavi Bayrak Töreni

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 1.Bisiklet Festivali devam ederken, festival kapsamında mavi bayrak töreni de yapıldı.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 1.Bisiklet Festivali devam ederken, festival kapsamında mavi bayrak töreni de yapıldı. 9 Mavi Bayrak almaya hak kazanmış olan Burhaniye plajlarından Öğretmenevleri plajına törenle mavi bayrak çekilirken, büyük coşku yaşandı.

Burhaniye de, Öğretmenler Mahallesi Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneğinin öncülüğünde başlatılan 1.Bisiklet Festivali devam ederken, Burhaniye plajlarını verilen 9 mavi bayrağında çekilmesine başlandı. İlk mavi bayrak Öğretmenler mahallesi plajına bisikletçilerle birlikte çekilirken, büyük coşku yaşandı. Festivale katılan 150 bisikletçi tarafından Belediye Başkanı Necdet Uysal'a teslim edilen mavi bayraklardan ilki Öğretmenler mahallesi plajına çekildi. Mavi bayrak töreninde konuşan Belediye Başkanı Necdet Uysal, festivale katılan bisikletçilere teşekkür etti.Başkanı Necdet Uysal" Mavi Bayrak kriterleri öyle kendiliğinden oluşmuyor. Bizim ilçemizde bu bilinç var. Burhaniye ilerleyen kentsel yaşamının yanı sıra ilerleyen turizmi ile dikkat çekerken, çevre temizliği ve denizlerinin temizliği ile de her sene tam not alıyor. Geçtiğimiz sene 14. kez mavi bayrağı Ören ve Öğretmenler Mahallesi plajlarında dalgalandıran Burhaniye, Büyükşehir yasası ile ilçemiz olan Pelitköy sahilleri için de başvuru yaparak toplamda 9 mavi bayrak aldık. Ören plajı için 5, Öğretmenler Mahallesi için 1, Pelitköy Sahilleri için ise 3 tane olmak üzere, bu sezonda toplamda 9 mavi bayrak aldık. Doğal güzelliğinin yanı sıra, sahil bakımına büyük bir önem veren Burhaniye Belediyesi, her sene aldığı mavi bayraklarla da turizm kenti olduğunu tescilliyor. Burhaniye hızla gelişen bir ilçe… Benim daha önceki başkanlığım dönemim de 27 bin olan nüfusumuz bugün 57 bin… Kuzey Ege Türkiye'nin parlayan yıldızı. Büyükşehirlerin yoğunluğundan, hayat şartlarından kaçan vatandaşlar Burhaniye'yi tercih ediyor" dedi. Daha sonra kürsüye gelen TÜRÇEV Kuzey Ege İlleri Koordinatörü Doğan Karataş da" Türkiye Mavi Bayrak konusunda bu sene gurur yılı oldu. 436 plajla bu sene, İspanya'nın ardından dünyada ikinciliğe yükseldik. Burhaniye'mizde bulunan toplam 5 mavi bayrağı çok ciddi bir çalışma ile emek karşılığında 9'a yükselttik "dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necdet Uysal Balıkesir Pelitköy Ören Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title